2010. június 10., csütörtök

Egy ismeretlen videó a múltból: Scooter @ Sarkad Sweet Night 1995

Attish révén egy igazi gyöngyszemre bukkantunk a Youtube-on. A videó nem mást örökít meg, mint a Scooter első magyarországi fellépését, aminek 1995. május 25-én a sarkadi Sweet Night diszkó adott helyet. A fogadtatás tipikusan magyaros, a sarkadiak kiteszik a lelküket: német zászló a díszterem falán, egy kellemesen szómenéses-haladó szellemiséget erőltető polgármester veretes köszöntőbeszédje ("mielőtt megérkeztek volna, magam is meghallgattam a 'Hyper hyper' című számukat, ami tényleg 165-ös ütemen dübörög"). A bandatagok (H.P., Rick és Ferris) nagy zavarodottságukban (talán a túlcsorduló vendégszeretet végett) a sajtótájékoztató nagy részében bárgyún mosolygnak a kellőképp döcögős szinkrontolmács pedig csak tovább fokozta a bizarr atmoszférát.
A videó másik három részében a fellépés zenei részét csekkolhatjuk le. Van itt minden jóság: 'Different reality', Back in time (a Move your ass-es maxi B oldaláról), 'Endless summer', 'Raving in Mexico'. A füst mindent kitölt (ahogy az egyik hozzászóló megjegyzi: "biciklit lehetne hozzá támasztani"). A zene full playback, Rick és Ferris ugrabugrál is rendesen feladat híjján, H.P. pedig küszködik a mikrofonra állított monster delay-jel.
Egy biztos, ezt látni kell, kortörténeti dokumentum. Ma annyira retro hangulatba kerültem tőle, hogy vásároltam egy kétliteres Cherry Coke-ot.







2 megjegyzés:

  1. Gyerekkoromban Scooter volt az egyik kedvencem, még a trance előtt, tulajdonképpen nekik köszönhetem az egész elektronikus zene iránti vonzalmamat.

    VálaszTörlés
  2. Ezek über videók! Kortörténeti dokumentumok.

    VálaszTörlés