2010. június 21., hétfő

Galaktikus hétvége Boy George és Allister Whithead társaságában

A mostani bejegyzés egy nem kimondottan trance és nem kinomdottan új dupla cd-t hívatott bemutatni. Az 1999-es Galaxy Weekend nevet viselő Ministry's kiadványt (tulajdonképpen sorozat, további darabok: Galaxy mix, Galaxy Hit mix) a két nagy öreg, Boy George és Allister Whitehead jegyezte. Mint tudjuk ekkoriban élte fénykorát az elektronikus tánczene, azon belül is a funk house valamint a trance, nem csoda hát, ha ebben a 150 percben ebből a két stílusból kapunk egy jóadag ízelítőt.
Az első korongon Boy George csap a lovak közé (találó hasonlat, hiszen köztudott, hogy Georgie nem tud vinyl-lel mixelni, csak „digitálisan”, így a dübörgés kizárt átkeverésnél). Igazi slágerparádéra számítsunk. Egyből Fatboy Slim 'Right here right now'-jával nyitunk, ami morgó break-jével és komolyzenei hatásával egyből pályára állít mindenkit. Egy Dark Globe-os break szeánsz után, már a 'Flat beat'tel techno-ban utazunk Mr Oizo-val és Eric-kel. Újabb éles vágás és Duane Harden valamint Armand Van Helden közöse a 'You don't know me' próbál ránk mély benyomást tenni. A minőségi house blokk innen veszi kezdetét (szerintem a 'You don't know me' már akkoriban is túl volt hype-olva). Jose Nunez 'Hold on'-ja már adja a boogie-t, Blockster 'Grooveline'-ja már-már hard house funky riff-ekkel megtoldva, Dj Eric 'We are love'-ja is ismerős valahonnan, valamilyen régi funky szám újragondolása. Candi Staton is dalra fakad a 'Love on love'-ban, amely a korai house korszakot juttatja eszembe himnikus, soul-os megszólalásával. Moloko 'Sing it back'-je sem maradhatot ki a szórásból, amit Todd Terry gyúrt át ügyesen-okosan jazz-funk-osra. Cevin Fisher rátette a kezét (csak a kezét!) Loletta Holloway 'Burning up'-jára. Két ismeretlenebb track következik (Kinky Roland, Zee), ami ennek ellenére igencsak prímán szól. Studio 54 'Freak it'-je pumpálós, Sharp-os módon igyekszik a szívünkbe lopni magát, amiben Pete Heller, mint remixer segédkezik. T-Total 'Get out of my house'-za is marad ezen a vonalon, az Abba-samplet használó Blend 'Rise of tonight'-ja és Kathy Brown 'Joy-ja detto (utóbbi éppen Sharp Boys remixben úszik be). Még egy house löket után (Rimshot - Everybody on the floor) jön a mixzáró trance blokk. Hands Burn 'Good shot'-ja egyből transzba ejt, ám egy huszáros vágással Underworld 'Push upstairs'-ze már techno-ba hajlik. Újabb snit, és Lost Witness 'Happiness happening'-jével újra dallamáradatban úszunk Lange közbenjárására.
A kettes diszk Allister Whitehead munkája, ő is slágerezik (Soulsearcher 'Can't get enough', Powerhouse 'What you need', Robbie Rivera 'Ultimate disco groove', James Brown 'Funk on ah roll', Phats & Small 'Turn around') egy jóízűt, persze ellensúlyozva azt néhány ismeretlen darabbal is. Bevallom őszintén ez a lemez sem rossz, de valahogy a másik diszk keszekuszasága és kiszámíthatósága ellenére is ütősebbre sikeredett.
Összességében, aki meghallgatja ezt a kiadványt megtudhatja mire rázták 11 éve a partiarcok a csípőjüket. Egy biztos ma már a felgyorsult kiadás és a könnyebb labelalapítás miatt kevés sikeres és még kevesebb megasláger születik, míg régebben azért próbálták szem előtt tartani, hogy amit kiadnak az sikerre legyen ítélve (azért voltak olyan tehetségek, akik nem fértek a fazékhoz, sajnos). Ez van. Időutazás kezdődik.

Boy George & Allister Whitehead - Galaxy Weekend

Label: Ministry Of Sound
Katalógus szám: GALCD1
Ország: Egyesült Királyság
Megjelent: 1999
Stílus: House, trance
Dj mix: Boy George & Allister Whitehead


Tracklist:

Cd 1 mixed by Boy George
1. Fatboy Slim - Right Here, Right Now
2. Dark Globe - Arnica
3. Mr. Oizo - Flat Beat
4. Armand Van Helden - You Don't Know Me
5. Jose Nunez - Hold On (Studio 45 Hard As Hold Mix)
6. Blockster - Grooveline (Mercenary Mix)
7. DJ Eric - We Are Love (Funk Force 'Message Is Love' Mix)
8. Candi Staton - Love On Love (K-Klassic Club Mix)
9. Moloko - Sing It Back (Tee's Freeze Mix)
10. Cevin Fisher - (You Got Me) Burning Up (Queen St. Orchestra Vocal Mix)
11. Kinky Roland - Salvation
12. Zee - Believe In Me
13. Studio 54 - Freak It! (Pete Heller Dub)
14. T-Total - Get Out Of My House
15. Blend - Rise Of Tonight (Two Funky People Disco Mix)
16. Kathy Brown - Joy (Sharp Boys Studio 3 Mix)
17. Rim Shot - Everybody On The Floor (Rachel Auburn Mix)
18. Hand's Burn - Good Shot
19. Underworld - Push Upstairs
20. Lost Witness - Happiness Happening (Lange Remix)

Cd 2 mixed by Allister Whitehead
1. Chris Coco vs. StoneBridge - The Beach
2. Soulsearcher - Can't Get Enough (Robbie's Filtered Monster Anthem)
3. Foreal People - Discotizer
4. Powerhouse - What You Need (Full Intention Power Mix)
5. Disco At The K-Mark - Disco At The K-Mark
6. Robbie Rivera - The Ultimate Disco Groove (Original Tall Paul Edit)
7. Basstoy - Runnin'
8. Sandstorm - Return Of Nothing
9. James Brown - Funk On Ah Roll (Rhythm Masters Remix)
10. The Whitehouse - The Theme (Vito Benito & Allister Whitehead Mix)
11. G.T. - Till I'm Ready (Allister Whitehead Classic Mix)
12. Phats & Small - Turn Around
13. K-Klass - Let Me Show You '99
14. Danny Campbell - Answer My Prayer (Stonebridge Club Mix)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése