2010. június 5., szombat

The Life (Gift Of The Nature): Főhajtás Jotto emléke előtt

Grey: A közelmúltban mindannyiunkat letaglózott a hír, hogy a tehetséges erdélyi producer Jotto aka Szalai Zsolt elhunyt. Zsolt számára a zene volt a minden, éppen ezért méltóképp zenével rójuk le előtte tiszteletünket. Ebből az alkalomból Attish és jómagam is egy-egy exkluzív mixszel készültünk, amely igyekszik a lét esszenciáját kétszer hatvan percbe sűríteni. Igazság szerint feleslegesnek érzem, hogy külön bemutassam a mixet. Az egész olyan mint maga az élet. A nyitány még bizakodó, derűsebb, a közepe táján már súlyosabb témák érkeznek, a vége pedig totál sötétség, várakozás az elkerülhetetlenre.
Attish: A The Life „Gift Of The Nature, vagyis „az élet a természet ajándéka” akár a DeepZoneMusix blog mottója is lehetne, de tovább folytatva a monológot inkább azt mondanám, hogy ha az élet a természet ajándéka, akkor az élet ajándéka az érzékelés, az, hogy látunk és hallunk, egyszóval képesek vagyunk érzékelni a külvilágban áramló információkat. Ez a képesség valóban nagy ajándék, hiszen ez a blog sem működne, ha ezekre a dolgokra nem lennénk képesek, és sok minden más sem lenne ugyanaz, mint azon dolgok nélkül élni, amit mi természetesnek hiszünk! Igazság szerint még sok mindent ide vehetnénk, ami fontos számunkra, hiszen ahány ember, annyi féle gondolkodásmód, és hogy ki mit tart a legfontosabbnak az életben az relatív. De amíg ezeken a dolgokon elmélkedünk, addig még valami fontos lehet, ez pedig a közösség, amiben élünk, a család, barátok, munkahely, stb. Rajtunk kívül első sorban ezek a dolgok érdekelnek bennünket a legjobban. Minden ember próbálja örömét lelni valamiben, hiszen az érzelmek tesznek minket emberré, és akik jelen blogra feljárnak egy valamiben egészen biztos, hogy hasonló álláspontot képviselnek, mégpedig azt hogy szeretik a zenét.
Pár hónappal ezelőtt a szia.info -n jártam, ahol egy Jotto nevű srác rádióműsorára lettem figyelmes, aztán azt is észrevettem, hogy vannak saját zenéi is, így nem maradt más hátra, mint hogy bele-bele hallgatgattam mindegyikbe, végül egész jónak találtam azokat. Aztán eltelt pár hónap és vártam, hogy hogyan alakul a „karrierje”, végül a napokban értesültem róla elszorult szívvel, megdöbbenve, hogy már soha nem fogom megtudni, hogy miként alakul a folytatás. Jelen mixemet Jotto emlékére ajánlom fel, és arra bíztatok mindenkit, hogy legyen bármilyen helyzetben is ne adja fel az élethez való jogát!
A mixről csak úgy, mint Grey én sem szeretnék túl sok mindent mondani. Legyen elég csak annyi, hogy a zenék mindegyike úgy lett összeválogatva, hogy mindegyik egy-egy érzelmi síkot közvetít (születés, öröm, bánat, magány, bizakodás, elmélkedés, stb...)

Zone Promotion 017 - The Life (Gift Of The Nature)

Ország: Magyarország
Megjelent: 2010. 06. 05.

Stílus: Progressive, Progressive House

Dj mix: Greyloop & Attish


Grey pres Jotto Tribute Mix

Tracklist:
1. Cause & Effekt - 8Ball (Tech dub mix)
2. Nicky C & Ian Ross - Dezhavu (Inkfish remix)
3. Several Spirits - Nearly places (Original mix)
4. Solee - Legends
5. Thomas DeColita & Ameera - Lost yourself (Tony Awake remix)
6. Rick Pier O'Neil - The last day (RPO Original mix)
7. Cassino & Laben - Come Back To Mar Del Plata (Original Mix)
8. Hypnotic Duo - Eeeah
9. Desync - Labyrinth (K.I.R. remix)
10. Dark Soul Project - Beatus Ille

Attish pres Jotto Memory Mix

Tracklist:
1. Conjure One – Center Of The Sun (Junkie XL Remix)
2. LoQuai – Organic (Original Mix)
3. Chab & JD Davis – Lonely (Shimon & Shaker Class Remix)
4. Julius Beat – Greater Than Yourself (Original)
5. Max Gueli – Don’t Break (Marcelo Vasami Remix)
6. Johanne Shimon – Mythologia (Faskil Remix)
7. Kay-D – Hypnotized (Deep Vocal Mix)
8. Liquid Soul – Devotion (Protoculture Remix)
9. Moonbeam feat Avis Vox – The Lilt
10. Kahraman – Le Habitacion (Marcelo Vasami Rmx)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése