2010. július 17., szombat

Astral Projection: In The Mix

Az izraeli Astral projection duo neve mára már fogalommá vált a psychedeilkus zenék világában. Avi Nissim és Lior Perlmutter (és Yan-Iv Haviv aki már nem tagja a projectnek) nagyon sokat tett azért, hogy a goa és psy "hangzást egyre népszerűbbé tegye. Pályafutásuk több mint 15 éves múltra tekint vissza, mely idő alatt nagyjából 7 szerzői albumot és számos remekül sikerült psy zenét ismerhetett meg a nagyközönség. Az Astral Projection 'In The Mix' album a páros saját szerzeményeit tartalmazza, melyek vagy "original" vagy a szcéna egy-egy kiválóságának remixében szólalnak meg. Egy biztos, hogy ez a 2000ben piacra kerülő lemez minden dicséretet megérdemel. A zenék közel azonos hangulatvilágot hordoznak, de ha figyelmesek vagyunk, akkor azért különbséget tudunk közöttük tenni. Még egy dologra azért felhívnám a figyelmet, mégpedig arra, hogy mind a két mix a műfaj "fly feelingjét" testesíti meg, szóval szinte egy perc megállás sincsen. Az első mix azaz az egyes diszk első zenéje (felvezető nélkül) egyből belecsap a lecsóba. Csak úgy szimplán elindulnak a dobok, és berobban a "psy-hatás". Az Another World a Floorplay páros remixében szólaltatik meg. Nagyjából ez a dinamika a hatodik szám eléréséig meg is marad, és csak a nyolcas trekk -nél hagy alább. Szerintem itt már minden psy fan elszállt, és éppen ezért jól esik egy kis utaztatós zene. Cass & Slide ReWork -je a korai progresspsy világába vezet minket vissza. Persze a pihenő után újból visszatér a pumpálós ritmus, és ismét a hamisíthatatlan psy / goa zenék világában járunk. A Virtual Booster közepétől valami (hallucinogén) magas basszusok cikáznak ide-oda, melyek nagyon mesterire sikerültek. Az 'Axis V0.99' voltaképpen egy progressive trance szám, ami egyben a mix zárózenéje. Első diszk kipipálva, mehetünk tovább.
A második lemez számomra szimpatikusabb, mivel van egy kis felvezető, ami egyből megadja a mix ívét. A 'People Can Fly' című szám eleve a műfaj klasszikusának számít, szóval ez esetben túl sok mindent nem tudok mondani, csak annyit hogy remek darab. A második számba való átmenet kissé zavaró lehet, mert a hangulat nem egy és ugyanaz, de nekem pont ez tetszett benne, mert így nem laposodik el a mix. A 'Trance Dance' nagyon megfogott, ami alól a 'Dancing Galaxy' sem kivétel. Az 'Aurora Borealis' és a 'Liqid Sun' gyönyörűen szól, le a kalappal a fiúk elött! Az ötös, hatos szám párosítása keverés szempontjából a kedvencem. De a következő keverés is nagyon rendben van (hosszan úsztat, majd észrevétlenül vált át). A 'Mahadeva' hangzás szempontból nagyon tetszetős szerzemény. Kifejezetten élettel teli, amikor a vokál felcsendül. 'Nilaya' egy igazi deep -es psy remekmű, imádom az ilyen stílusú zenéket. A 'Burning Up' az album utolsó száma nagyon varázsolatos, egyből meg is szavaztam az album legjobbjának. (Progressive Trance és Psy Trance varázslat power!)
Összegezve az albumot, mindegyik mix nagyon rendben van. Az első cd nagy nagy elszállás, míg a második lemez annak visszafogottabb módozata. A Sundown lemez valóban a naplemente hangulatát sugallja. Viszont a Sunrise lemez ennek ellenére jobban tetszik, egy az egyben visszaadja a felcímkézést. Első lemez 9.5/10, második lemez 10/10.

Astral Projection - In The Mix

Label: Phonokol, Trust In Trance Records
Katalógus szám: 2150-2, none

Ország: Izrael

Megjelent: 2000

Stílus: Goa Trance, Progressive Trance

Dj Mix: Astral Projection


CD1 - Sundown
1. Astral Projection - Another World (Floorplay Remix)
2. Astral Projection - Ionized
3. Astral Projection - Let There Be Light
4. Astral Projection - Enlightened Evolution
5. Astral Projection - Power Gen
6. Astral Projection - Life On Mars (Domestic Remix)
7. Astral Projection - Flying Into A Star (Ast-Roid Remix)
8. Astral Projection - Liquid Sun (Cass & Slide Rework)
9. Astral Projection - Virtual Booster
10. Astral Projection - Free Tibet (Free Spirit Remix)
11. Astral Projection - Electrostatic
12. Astral Projection - Axis V0.99

CD2 - Sunrise
1. Astral Projection - People Can Fly
2. Astral Projection - Trance Dance
3. Astral Projection - Dancing Galaxy (On A Mission Remix)
4. Astral Projection - Aurora Borealis
5. Astral Projection - Liquid Sun
6. Astral Projection - Searching For UFOs (Bright Light Remix)
7. Astral Projection feat. DJ Jörg - Kabalah
8. Astral Projection feat. DJ Jörg - Mahadeva
9. Astral Projection - Nilaya
10. Astral Projection - Burning Up (Instrumental)

Preview

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése