2010. szeptember 24., péntek

Múltidéző: íme az első cd-n kiadott magyar dj-mix

Már nagyon régóta hajszolom Dj Junior és egyben hazánk első cd-n megjelent mixét a 'Danubius Hot Mix'-et. Az azóta már megszűnt rádiócsatorna remekül érzett rá, hogy az ilyen típusú zenére is van kereslet és a Juventus Rádióhoz hasonlóan műsoridőt biztosított az elektronikus tánczenének. A főként angol-amerikai house zenéket felvonultató Junior és műsorvezető társa Mc Fly a kínálkozó lehetőséget megragadva kiadta a műsor legnépszerűbb muzsikáit, néhány kommerszebb darabbal kiegészítve. Az első aranylemez titulust elérő gyűjtőkorongot mellesleg a jobb minőség érdekében HD-n úsztatták egybe, ami nem biztos, hogy jó húzásnak bizonyult. Egyrészt a minőségben nem érezni kézzel fogható változást, másrészt állítom, hogy Junior zsenge gyerekkorában sem mixelt ilyen pontatlanul, mint itt.
Gala 'Freed from desire'-jével kezdünk, ami ugye erősen dance kategória. Innen a hetedik számig egy elég kellemes house blokk következik olyan slágerekkel, mint a'Remember me' és a 'You've got the love'. Celvin Rotane adja a boogie-t Tom Selleck lába alá a 'Theme from Magnum'-al. Ezt követően átkanyarodunk a kommerszebb pizzicato sound-hoz. Sash, Kadoc, Object One, Brooklyn Bounce és Red5 is a VIVA-vonal kedvelőinek okoz zajos pillanatokat, ám mai füllel hallgatva elég gyermeteg blokknak tűnik a cd első feléhez képest. Zárásnak aztán a Chicane 'Sunstroke'-ja hoz egy kis trance színt az egyvelegbe.
Összességében mérföldkőnek nevezhetjük ezt a cd-t, ami kikövezte az utat itthon is a dj-mixeknek, bár kétségtelen, hogy az eladhatóság miatt tetten érhető rajta egy bizonyos fokú kettősség. Mivel akkoriban nem volt könnyű ilyen zenékhez hozzájutni, nem véletlen, hogy sokan ráéreztek az ízére. A mixelés katasztrófa és a szett íve is, de része a hazai EDM-történelemnek, így megéri eltenni magunknak későbbre kordokumentumként. Ha értékelnem kéne csak 6/10-et adnék rá.

Dj Junior - Danubius Hot Mix

Label: Record Express
Ország: Magyarország
Megjelent: 1997
Stílus: House, dance
Dj mix: Dj Junior

Tracklist:
1. Gala – Freed From Desire (Full Vocals Mix)
2. Pro-Gress feat. Elisha – Nothing To Lose (Extended Mix)
3. The Source feat. Candi Staton – You Got The Love (Farley & Heller Remix)
4. The Blue Boy – Remember Me (Deep Zone Club Mix)
5. Slammer – Do You Wanna Funk (Slammin’ Club Edit)
6. Queer – Get Up Stand Up (Strutt Your Funky Stuff) (Seven-Tees Mix)
7. Celvin Rotane – Theme From Magnum (Radio Edit)
8. Sash! – Encore Une Fois (Future Breeze Mix)
9. Kadoc – Rock The Bells (Sash! Remix)
10. F.U.S.E. – Dreamer (Brooklyn Mix)
11. Object One – Ping Pong (Happy House Mix)
12. Technotronic- Get Up (Funky Acid Mix)
13. Brooklyn Bounce – Get Ready To Bounce (Club Attack)
14. Red 5 – I Love You. Stop! (Extended Mix)
15. Pulsar – House Nation (Extended Mix)
16. Chicane – Sunstorke (Disco Citizens Radio Edit)

Belehallgatós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése