2010. október 15., péntek

Proton & Grateful - Paparazzi: a tört zenék varázsa

2009 nyarán az orosz Proton & Grateful producerpáros breakbeat szerzői albuma jelent meg Paparazzi címmel, amit a Progressive/Electro zenékkel foglalkozó kiadó a Snoochi Boochi dobott piacra. Az albumról előjáróban csak annyit, hogy nem semmi darab. A coveren persze semmi extra (a kiadó felségjelzése felnagyítva), de a zenék többsége nagyszerű darab. Viszont az már az elején le kell szögezzem,, hogy pár zene kivételével nagyon kemény elektró break zenékkel van dolgunk.
A 'Drunky Munky' -val kezdünk, ami elég durván odaver egyet és fejtetőre állítja az embert. A 'Crank' kicsit visszavesz a földbedöngölésből. Pazar szkreccselésre emlékeztető effekteléseire egyből felkapjuk a fejünket. A szám közepe felé egy sötét tónusú dallam kezd bekúszni, ami valami szenzációsan van adagolva. A harmadik zene a 'Following' mesteri felvezetőt kapott. Fantasztikusan szép zene. Egy kis chill, egy kis komolyzenei hangszerelés, és megy is rá szépen a fejbólogatás: ez igen, nagy zene! Az 'All Stars' is nagyon komolyan kezd. Bitang nagy chill break elszállás részesei lehetünk. A 'Stay Alert' nekem egy kis hiányérzetet okozott, ugyanis a többi szépen felépített dallamos zene után valahogy a zúzás most nem jön át. 'Walking Down' nagyszerű zene. Szép letisztult, elektrós stílusával egy buliban is nagyot ütne. 'Brainfucker' is jó zene. Az mc-zős pofázás pedig hab a tortán. Az album címadó dala a 'Paparazzi' számomra túl elektrós. Egyszerűen nem tudtam mire vélni az iszonyat nagy zúzást. 'Bitchys Love' kicsit az előző számra hajaz, pedig sokkal jobban össze van rakva! A 'Dead End' elég baljósan kezd. Viszont dobunk egy hátast, amikor megérkeznek a dobok... Klassz darab, bár az eszement tempó nem igazán jött be. 'Eternal Truths' viszont kárpótol. Gyönyörűen van hangszerelve, hat perc chill break varázslat.
Összegezve az albumot. Van rajta pár eszméletlen nagy zene, de vannak felejtősebb alkotások is, amiket egyszerűen nem tudtam hova tenni. Tőlem a 8.5/10 pontszámot kapja, mert nem lehet csak simán azt mondani, hogy jó album, annál azért sokkalta jobb!

Proton & Grateful - Paparazzi

Label: SnoochiBoochi Records
Katalógus szám: SNO26

Megjelent: 2009. augusztus 15.
Ország: Oroszország

Stílus: Breakbeat, Breaks

Producer: Proton & Grateful


Tracklist:

1. Drunky Monkey (5:45)
2. Crank (7:32)
3. Following (6:02)
4. All Stars (5:25)
5. Stay Alert (5:41)
6. Walking Down (6:36)
7. Brainfucker (6:54)
8. Paparazzi (5:05)
9. Bitchys Love (6:43)
10. Dead End (5:32)
11. Eternal Truths (5:57)

Audiojelly Play(er)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése