2010. november 13., szombat

Lapozgató Vol.4.: Luke Chable

The music is okay! - a Check Magazin 2003. decemberi számának mini interjúja az ausztrál prog, break fenoménnal Luke Chable-lal.

"Luke Chable az ausztrál, pontosabban Melbourne-i szcéna titkos fegyvereként volt számon tartva az utóbbi években, de köszönhetően Luke óriási népszerűségének és a folyamatos himnuszokká váló remixeinek, illetve saját produkcióinak, már ez a misztikum is a multé. Luke Chable személye jelenleg senki előtt sem titok, aki egy kicsit is jártasabb a progressive sound világában. Jelenleg ő Melbourne büszkesége és hosszú idők óta a legnagyobb és legmasszívabb sikert arató producer a szigetországból. A tavalyi évben - 22 éves korában - már több, mint 20 produkció fűződött a nevéhez. Ez a teljesítmény, ilyen fiatalon, nem szokványos pályafutást sejtet. Ha pedig még hozzátesszük, hogy 2003-ban Luke Chable készítette az év legjobb remixeit - PQM 'You are sleeping', Sasha 'Cloud cuckoo' - valamint a NuBreed haverral, DB aka Danny Boniccivel közös saját szerzeménye ('Ride') a legnagyobb kultusznak örvend mostanság,, senkis em vonja kétségbe személyének jelentőségét. Epikus, ugyanakkor előremutató és technikás hangzása van annyira jellegzetes és egyedi, hogy leírjuk: megszületett a Chable sound! Közös projektjeire is röviden fényt derítenénk: Quest, Dark Alley (Ivan Gough és Phil K társaságában), ACL (Austin Leeds és Martin Accorsi kollaborációjával), Digital Mind Control (ismét Ivan Gough segédletével), Lostep (Phil K-vel közösen)!

— Check: Hogyan definiálnád saját hangzásodat?
— Chable: Úgy érzem, hogy nem egy különleges hangzás az enyém. Mindig a zeneiség, a progressive house és a break játsszák benne a főszerepet. Érzelem és groove, talán ezek az összetevői.

— Check: Mi a titkod, hogyan sikerült fiatal korod ellenére ekkora népszerűségre szert tenned a közönség és legfőképp a szakma köreiben?
— Chable: Erre talán nem nekem kellene válaszolnom. Sosem ragadtam le az aktuális sikereimnél, mindig túlnéztem azokon és újabb kihívások elé állítottam magam. Például nem szeretnék csak és kizárólag a dance szcénában érvényesülni a következő 20 évben. Feltett szándékom filmzenét komponálni és teljeskörü, jövőbe vezető ambient utazásra invitálni mindenkit.

— Check: Kik azok a producerek, akikkel szívesen dolgoznál még?
— Chable: Timo Maas és az ő csapata, James Holden, Satoshi Tomiie, na és persze Sasha. Ők azok, akik képesek másfajta távlatokat megnyitni a zenében és számomra abszolút tanértékű, ha más lehetőségek nyílhatnak a zenémben ez által."

(Forrás: Check Magazin, 2003. december)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése