2010. december 4., szombat

Lapozgató Vol. 8.: House Classic Party (2008. október 23.)

Underworld, BBE, Roman Flugen, Aurora, Emanuel Top, és sokan mások is ott lesznek az október 25.-i bulin bakelit- vagy CD formájában. A Dokk Progression különleges buliján ugyanis Budai, Tommyboy, Slam Jr. és Cartman csak is legendás house-klasszkusokat játszanak egész éjjel! Aki ezt kihagyja, az vagy nem tudja, mi a jó, vagy süket, és nem hallott a buliról. Mi biztosan ott leszünk, épp ezért beszélgettünk is a DJ-kkel egy kicsit.

— flyerz: Szerintetek miért van szükség " Classic" bulikra, miért szereti a közönség?
— Tommyboy: Szeretnek az emberek visszaemlékezni egy-egy kiemelkedő bulira, zenére. Ilyenkor ezt megtehetik.
— Slam Jr:
Egyetértek, az emberek szeretnek emlékezni a régi bulik hangulatára. Na és sok zene sokkal komolyabb volt akkor, mint a mostaniak.
— Budai: Én igazából annak vagyok a híve, hogy bármikor játszon a DJ "klasszikot", ha akar, és úgy érzi, hogy ezzel pluszt tud adni egy bulin. Persze a full-klasszik buli is jó egyszer-kétszer egy évben, mert visszaadja egy kis időre azokat az emlékeket, melyek azokhoz a zenékhez kapcsolódnak, amiket egykoron játszottunk.
— Cartman:
Úgy gondolom, hogy évente egyszer mindenkinek jól esik kicsit nosztalgiázni. Mindenkinek vannak megunhatatlan régi nagy kedvencei, közönség és DJ-k részéről is.

— flyerz: Melyik a legrégebbi lemezetek?
— Tommyboy: Nehéz lenne megtalálni a legrégebbit a 10 ezer darabos gyűjteményemből, de amit legelőször vásároltam, az egy hetvenes évekbeli Marvin Gaye-lemez volt.
— Slam Jr: Egy első kiadású Omega-lemez, a 'Tízezer lépés' a legrégebbi lemezem. Karcmentes állapotban van most is.
— Budai:
Sok régi darab van, amihez emlékek kötnek. Amit sokszor előveszek, az a Mory Kante: Yeke Yeke (Hardfloor Vocal Mix). Ennek valahogy olyan a hangzása, amit teljesen jól be lehet mixelni az aktuális zenék közé, teljesen megállja a helyét.
— Cartman:
Franky Wally & The Four Season 'Oh What A Night (Extended mix)'. 1964-es, eredeti amerikai kiadás. Bolhapiacon vettem 30 forintért.

— flyerz: Hogyan készültök erre a Classic bulira, mi alapján válogatjátok ki az oda szánt zenéket?
— Tommyboy: A több százórányi klasszikus kedvencből nem könnyű egy kétórás szettet összerakni. Ott a helyszínen döntöm el, hogy mit fogok játszani.
— Slam Jr: Úgy készülök rá, hogy megpróbálok mindig mást vinni, mint amit az előző klasszik bulikon játszottam.
— Budai: Szinte lehetetlen készülni rá, hiszen annyi zene van. amit lehetne játszani, és csak két óránk van rá. Úgyhogy amennyi zenét csak tudok, annyit elviszek, aztán a buliban majd úgyis adja magát, hogy mit használjak a kollekcióból.
Cartman: Főleg olyan zenéket fogok játszani, amelyekhez rengeteg kellemes emlék fűződik. Classic buli esetében nem az okoz fejfájást, hogy mit játszanak, hanem, hogy mit hagyjak ki.

— flyerz: Melyik az a három lemez amit biztosan lejátszotok október 25.-én?
— Tommyboy: Disco Elements Vol4, Mr Fingers: Can You Feel it, Roman Flugen: Altes testament.
— Slam Jr:
BBE: Flash, a Welcome To The Club, és az Underworldtől valamit.
— Budai: Mory Kante: Yeke Yeke (Hardfloor Dub), Emanuel Top: Acid Phase, Richie Hawtin: Minus Orange.
— Cartman:
Aurora: Dreaming, Loco Dice: Phat Dope Shit, Matthew Dekay: Space Mountain Tablet.

— flyerz: Ha ti szerveznézek ezt a partyt, és a világ bármelyi
k DJ-jét meghívhatnátok, kit választanátok?
— Tommyboy: Danny Tenaglia, Francois Kevorkian, Larry Levan.
Slam Jr: Jutasit, mert szerintem ő volt a legelső, aki elkezdte játszani ezt a fajta zenét.
— Budai:
Egy Sven Väth & Carl Cox classic nagy időutazás lenne, az biztos! Na és egy Emmanuel Top Live! Elég durva lenne, azt hiszem! Emlékszem, hogy szóltak azok a lemezek.
— Cartman: Zsíros Zolit. Ő egy debreceni techno-DJ. A legendás polgári Aréna rezidense volt, és ott, az ő játékát hallva kattantam rá az elektronikus zenére.

(forrás: flyerz, 2008. 10. 23)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése