2011. január 27., csütörtök

Cosmic Gate: Back 2 The Future - klasszikusok remixelve egy csomagban

Az eddigitől eltérően rendhagyó módon vesszük gorcső alá a január 24-én megjelent Cosmic Gate féle 'Back 2 The Future - The Classic From 1999 – 2003 Remixed' című albumot. Az i:Vibes csapata a minap Nic-re és Bossi-ra bízta a zenék tömbösített bemutatását. A duó beszél a track-ek születéséről és elmondják véleményüket az új átiratokról is.

Exploration of Space
Bossi: Még manapsági is játsszuk az 'Exploration'-t a szettjeinkben, de nem igazán vagyunk már megelégedve az eredeti verzió hangzásával. Annyira elütött a többi általunk játszott zenétől, hogy úgy döntöttünk egy kicsit kipofozzuk, azaz a mai kor hangzásához alakítjuk, hogy a fellépéseken használni tudjuk.
Nic: Miután lejátszottuk, s a visszajelzések igencsak pozitívak voltak, arra jutottunk, hogy mi lenne, ha más zenéinkhez is készítenénk friss átiratokat - az egész project innen indult.
Bossi: Némi hezitálás után úgy döntöttünk egy albumnyit hozzunk össze az ötletből, így született meg a 'Back 2 The Future'.

Back To Earth
Bossi: Mindkét remixet, Arty-ét és Jochen Miller-ét is szoktuk pörgetni a szettjeinkben. Mindkettő hihetetlen energiát sugároz számunkra.
Nic: A Beatport trance listáján elért első és ötödik helyig hosszú út vezetett, de megerősíti a véleményünket.
Bossi: Nagyon remek produkciók, nem hiszem, hogy ennél bárki jobbat kívánt volna.

The Drums
Nic: Nem ez volt az első közös munkánk Markus Schulz-zal, hiszen a Miamiban, de német származású barátunk már remixelte a 'Sign of the times'-t, és úgy éreztünk az általa képviselt hangzás tökéletesen illene a 'The drums'-hoz.
Bossi: Csak, hogy tisztázzuk a 'The drums' volt a legelső Cosmic Gate zene, a Cosmic Gate története innen kezdődik.
Nic: Az ő változata mellett szerettünk volna egy elektrósabb, house-osabb verziót is, amely jól illene az eredeti témához. Mivel évek óta szeretjük és elismerjük Robbie Rivera munkásságát, kapcsolatba léptünk vele, és felkértük a közös munkára, ő pedig igencsak kitett magáért.

Fire Wire
Nic: Fire!
Bossi: … Wire!
Nic: Az Egyesült Királyságban kimondottan imádták ezt a darabot.
Bossi: Még top 10-es helyezést is elértünk vele és élőben előadtuk a Top Of The Pops című műsorban, ami a szigetország legnépszerűbb chart műsora. Amikor megérkeztünk a rajongók elkezdtek sikítani és megörülni.
Nic: Az első alkalom volt, amikor ilyet tapasztaltunk.
Bossi: Nem igazán tudták, hogy kik is vagyunk. De ez nem állta útjukat abban, hogy képekért és aláírásokért kuncsorogjanak.
Nic: Talán éppen ezért úgy éreztük a 'Fire Wire' érdemelte ki a legnagyobb remix csomagot, melyben a house-tól kezdve a progressive trance-ig terjed a zenei spektrum. Olyan nevek, mint Rank 1 és Wippenberg is megtisztelt, hogy a saját hangzásukat hozzáadták.
Bossi: A house hívek is örülhetnek, hiszen Delicious valamint Dimitri Vegas & Like Mike verzió is nagyon adják az érzést.
Nic: A számmal kapcsolatban nehéz helyzetben vagyunk, hogy melyik verziót pörgessük a szettjeinkben, hiszen mindegyik átirat új aspektusból világítja meg a 'Fire Wire'-t.
Bossi: Kiváncsiak vagyunk, hogy a DJ-k melyiket választják majd.

Raging
Nic: Jan Johnston-nal közös darab, amely azon kevés vokálos zenék közé tartozik, amit abban az időben csináltunk. Jan a szcéna egyik legendája, mint dalíró és énekes a maga angyali hangjával. A Duderstadt testvérek egy könnyedebb, de még így is klubos hangzású verziót alkottak, míg a fiatal tehetség Alexander Popov egy (engedtessék meg, hogy így mondjuk Cosmic Gate-s) tökéletes összhatású remixet pakolt egybe, ami dub verzióban is jól működik.
Nic: Úgy gondoltuk, hogy ez a cím jól illeszkedne az új albumhoz, ugye?
Bossi: Igen. Meglehet, hogy nem a legelmésebb címválasztás, de a remixek a mi szemünkben tényleg megmutatják a zene valódi erejét.

Human Beings
Bossi: A leginkább trance orientáltabb darab a 'Back 2 The Future' albumon, három remekbe szabott — Estiva, Arnej, Daniel Kandi — remixszel. Ezek a srácok fantasztikus új érzéseket társítottak a 'Human beings'-hez.

The Truth
Nic: Ez a szám mindig az első, 2002-es Trance Energy fellépésünkre emlékeztet. Akkor világpremierként játszottuk, és abszolút jól is működött. Libabőr!
Bossi: Egyetértek, én is beleborzongok, ha visszaemlékszem. Másnap, amikor hazaértünk és belenéztünk a vendégkönyvünkbe, azt láttuk, hogy teli volt a track-kel kapcsoltos kérdésekkel.
Nic: Szép emlékek ezek.
Bossi: Cold Blue egy elég különleges verziót kreált, sokkal uplifting-esebb, mint az eredeti, egy mix, amiről nem lehet egykönnyen leszakadni.

Melt to the Ocean
Nic: Ez az 'Exploration Of Space' B oldalán volt. A kezdetekkor mindig dupla A-oldalas megjelenéseket dobtunk piacra, melyen két bivaly erős track volt, s amit csak kizárólag vinyl-en adtunk ki.
Bossi: A 'Fire Wire' például csak második számú zene volt a vinyl EP-n. Ez anno egy egyszerű közönségszórakoztató darabnak indult, nem is számítottunk arra, hogy mi történik vele majd később.
Nic: 'Melt to the Ocean'-t is sok rajongók találta meg magának, szóval elég sűrűn játszottuk, és most John O'Callaghan hozta vissza a vibrálást 2011-es uplifting verziójában. A vokál sample ötlete egy elég híres német mozifilmből származik a '90-es évek végéről.

(Forrás: i:Vibes 2011. január 22.)

Pár saját gondolatot is toldanék az elhangzottakhoz. A remixalbum ötlete nem volt rossz, ám sajnos a felhozatal egy-két kivételtől eltekintve elég középszerű lett. Egy valami kezd már körvonalazódni az elmúlt egy évben: a fiúk lassan elérik hangzásuk határát, érik egy sound váltás. Ez lehet jövőbeli, hosszútávú sikerük záloga, amit igazol, hogy anno a hard-ról prog trance-re való váltáskor csak nőtt a rajongótáboruk.
Az átiratok, amit mindenképp ajánlanék meghallgatásra: Raging (Duderstadt remix), Fire Wire (Rank 1 & Wippenberg remix), Human beings (Arnej remix), Back to earth (Arty remix). Pontszámban csak 6,5/10-et kap tőlem.

Cosmic Gate - Back 2 The Future - The Classic From 1999 – 2003 Remixed
Label: Black Hole
Katalógus szám: BHCD75-1
Ország: Hollandia
Megjelent: 2011. január
Stílus: House, trance

CD 1
1. Exploration Of Space (Cosmic Gate’s Back 2 The Future Remix) (8:44)
2. Fire Wire (Cosmic Gate’s Back 2 The Future Remix) (8:03)
3. Raging feat. Jan Johnston (Duderstadt Remix) (7:09)
4. Back To Earth (Jochen Miller Remix) (8:04)
5. Human Beings (Estiva Remix) (8:32)
6. The Truth (Cold Blue Remix) (7:29)
7. Fire Wire (Rank 1 Remix) (6:48)
8. The Drums (Markus Schulz Remix) (6:39)
9. Melt To The Ocean (John O’Callaghan’s Main Room Remix) (9:39)

CD 2
1. Back To Earth (Arty Remix) (8:04)
2. Fire Wire (Wippenberg Remix) (8:48)
3. Raging feat. Jan Johnston (Alexander Popov Remix) (7:32)
4. Exploration Of Space (Spencer & Hill Remix) (6:21)
5. The Drums (Robbie Rivera Juicy Mofo Remix) (6:30)
6. Fire Wire (DJ Delicious ReWire Fire Mix) (7:19)
7. Human Beings (Daniel Kandi’s Human Society Remix) (7:27)
8. Exploration Of Space (Dirty Herz Rave-O-Lution Remix) (6:49)
9. Fire Wire (Dimitri Vegas & Like Mike Remix) (5:57)
10. Human Beings (Arnej Remix) (7:04)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése