2011. január 18., kedd

Oliver Prime - Eye Searching/Water Rise - JOOF Recordings - 2011-01-18

Nem tudom, megvan-e mindenkinek az a jelenet a Gyűrűk Ura második epizódjából, amikor a Helm-szurdokban a csata elveszni látszik, ám ekkor feltűnik Gandalf a szurdok szélén a rohírokkal, és szíjjelcsapja az orkok seregét. Persze, erős áthallásokkal, de pontosan ezt teszi Oliver Prime, amikor közel két és fél évnyi hallgatás után megjelenik egy vadiúj kiadvánnyal az egyik utolsó komolyan vehető trance labelnél, a JOOF-nál, és különösen az Eye Searching című nótával akkorát vág oda az ellenséges seregekre, hogy nyüszítve menekülnek. Ki a fene Oliver Prime? Már többször cikkeztem erről az osztrák arcról, aki kétségkívül nem a népszerűséget, hanem a megalkuvásmentes zenélést tartja szem előtt. Munkássága szűken 2004 és 2008 közé tehető, de ez idő alatt letett egy olyan masszív kiadványt az asztalra, mint a Hesitated/Blown Cover, és két olyan klasszikus remixet is gyártott, mint az LSG-Netherworldjéhez majd a Vibrasphere-Autumn Lighthoz írt verziója.

Most újra itt van ez a kiváló úriember, és ahogy belekezdett az epikus Eye Searchingbe, újra azt éreztem, mint a trance virágkorában. Eleve már a build-up is tökéletes. Egyedi, kreatív, abszolút igényes módon indítja útjára ezt a szörnyet, egyszerűen érezni, hogy nem fog hibázni. 2 és fél percnél, ahogy kiáll a depóba, és a zéróból felépíti a dallamtémát, az szintén semmihez sem hasonlítható. Picit olyan, mintha nagyon finom, aprólékos munkával fűzne össze apró üveggyöngyöket, majd az építkezésnél kíméletlenül beindítja az épületstatikusok díját elnyert hangzásvilágát, melynél nincs mese, borulsz a székkel. Iszonyú, mennyire jól és energikusan szól, nagyon ritkán írom ezt, de ezt a zenét nem szabad halkan hallgatni, addig kell tekerni a hangerőt, amig fel nem robban az egész a túróba. A Water Rise is brutális, kompromisszumokat itt sem kötött a jó Oliver, picit lassabb a sebesség, de ha lehet a keménységet, mélységet, és sötét brutalitást fokozni, akkor azt fixen megkapjuk tőle. A dallam itt is egészen kiválóan eltalált, noha tény, hogy rádióban nem fogunk vele találkozni, és a taxis sem fogja ezt fütyülni a délutáni csúcsforgalomban.

Szóval emberek, van még remény, de hogy ennél jobb trance kiadvány nem sok lesz idén, az biztos. Ja, és esküszöm nem rokonom az ürge, de egy trekkért 2 dolcsi ebben az esetben röhejes összeg, akinek nem hiányzik nagyon, az ne szégyellje támogatni vele a minőségi trance zenét. 9,5/10.


Go to Beatport.comGet These TracksAdd This Player


1 megjegyzés: