2011. január 9., vasárnap

Számodra melyik videóklip az etalon II.?

Az előző videós poszt sikerén felbuzdulva folytatnám kedvenc videóim bemutatását. Konkluziót vonva szomorúan kell konstatálom, hogy biza a szivem csücskének számító trance stílus csupán egy esetben képviseli magát a felhozatalban. A maradék négy zene pedig a megalkuvások nélküli elektronikus zene zászlóshajójának számít, sok-sok acid-del, eszement dobszerkóval és effektekkel.

Neo - Rambo 13
Jópofa animációs klip, ahol egy őrült tudós a világra szabadítja a régóta feleslegesen porosodó Lenin relikviákat. Természetesen a glóbuszt megmenti egy rettenthetetlen szuperhős, mégpedig Rambo aka Sylvester Stalone, aki rendesen aprítja a feldühödött Vlagyimireket. A zene egyébként ügyesen ötvözi a szájharmónikát a kemény breakbeat-tel és acid-del.



Aphex Twin - Widowlicker
Két niga osztja az észt a csajozásról egy kabrióban. Meglátnak két prédát, aki történetesen hivatásosak és alaposan leoltják főhőseinket. A hosszú felvezetést egy több, mint 20 ablakos limuzin szakítja félbe, ahonnan Aphex Twin lép ki, majd dögös csajok hálójában ad el termékenységi táncot. A csajokkal első blikkre minden rendben van, aztán kiderül a turpisság a csorgó nyálú nigáknak, minden bigének Aphex fizimiskája van. A zene itt is breakbeat alapú, amire egy downtempo téma kúszik rá. Beköszön egy kicsavart vokál, és háromnegyed időben egy brutál gitárnyúzás.



Daft Punk - Burnin'
A Homework album kimásolt single-jeihez kimondottan színvonalas klipek készültek. Ez alól a második maxi szám, a 'Burnin', ahol a tűzoltók munkáját ismerhetjük meg testközelből. Egy kis srác a kerti barbacue sütések emlékeiből merítve lesz pernyehuszár, majd egy éles bevetésen sikeresen száll szembe a lángokkal egy felhőkarcolóban. A zene funky-s alapokon nyugszik, a fő motívum egy sípoló hang, amit a képi világ is lekövet, mindig meg-meg ugrik a kocka. Kimondottan szeretem, ha a címbe foglaltak visszaköszönnek a klipben.



Squarepusher - Come on my selector
Chris Cunnigham az egyik kedvenc rendezőm. Itt is az ő beteg elképzelései köszönnek vissza. Egy elmegyógyintézetben vagyunk, ahol kiszabadul egy kislány, aki átprogramozza az őrök és a kutyájának az agyát. Itt is harmónia van a látottak és a hallottak között. A zenét acid n bass-nek tituálánám, amit csak harcedzetteknek ajánlanék tanulmányozásra.



Binary Finary - 1999 (Kaycee edit)
Az egyik legtöbbet remixelt trance klasszikus. Az 1999-es Kaycee verzióhoz egy pofás klip készült, ahol a férfiak egy tojás alakú valamit kergetnek a medence alján. A győztes az lesz, aki ezt a tárgyat megkaparintja és az azt bedobó dámának visszaadja. Harcos, egzotikus, kicsit elvont képanyag, de pont ettől bír művészi értékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése