2011. április 8., péntek

Zeneajánló: Három zene, amit érdemes lecsekkolni

Ismét vártam pár napot, hogy három aktuális single kedvencemet meg tudjam osztani veletek. Lesz közte csodaszép, nyugis atmoszférájú vokálos szerzemény, zakatolós és elgondolkoztatós darab is egyaránt. A forrásom ezúttal a Release Promo youtube csatornája volt, innen is pacsit küldök nekik a sok jó muzsikáért. Na, akkor kalandra fel!

Satoshi Fumi ft Aelyn - You know (Stephen J. Kroos remix) [Spring Tube]
A japán Satoshi Fumi és Aelyn közösködésére egyből mindenki felkapja majd a fejét. A lélekkel teli house szerzeményt a holland Stephen J. Kroos gondolta tovább, nem kicsit megvadítva az eredeti atmoszférát. Stephen egyébként rutinos producer, anno még Dj Stephen néven kergette őrületbe a nagyérdeműt pumpin' house lemezeivel az ezredforduló környékén (pl. a '7 minutes of life'-fal, ami Sterbinszky 'House Sound Of Dance Tuning Disco'-os mix cd-jén is megtalálható). Az utóbbi időben egyértelművé vált, hogy Kroos bátyónak a deep house dobogtatja meg a szívét (az Anjunadeep-el való szerződéskötése is sejtette már), ez jelen remix esetében is maximálisan tetten érhető. Csodaszép darab, iszonyatosan igényesen összerakva.


Chris Mozio, Nikko Z - Monotony (Dousk remix) [Movement Recordings]
Számomra teljesen új névnek számít a két görög szerző, miattuk azt hiszem nem is kezdtem volna neki az EP meghallgatásának. Az egyik remixet jegyző Ioannis Douskos aka Dousk viszont garantálta már hallgatás nélkül is, hogy valami jól sülhetett ki a produkcióból. Mint a neve is jelzi nem a dallamok dominálnak, szépen lassan építkezik, s kezd kibontakozni a zene fő mondanivalója. Öt percnél aztán kapunk egy mesterien megcsavart kiállást, majd visszatérünk a zakatoláshoz. Itt pont az tetszik, hogy nem lett túlvariálva a zene: az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, na meg, hogy Dousk tette rá a kezei

Eelke Kleijn - Insane In The Mainframe [Survival]
A végére hagytam a legjobbat. Eelke Kleijn földöntúli teljesítményén már meg sem lepődünk, viszont ezúttal is meg tudott lepni bennünket valami frissel és átütő erejűvel. Az 'Insane in the mainframe' nem az a tipikus könnyen emészthető house zene. A komoly baseline és a tétova szintik egymást lökdösik, majd alulról támogatásként egy csodaszép string úszik be, ami a kiállásban is főszerepet játszik az acid-be csavart groove-val együtt. A groove aztán erősebbnek bizonyul, mar de rendesen. Erre a részre tuti megőrülnék egy klubban 3000 ezer ember között önfeledten bulizva. Persze a céltalan erőfitogtatás nem Eelke ismertetőjegye, így a string-et és a sejtelmes dallamokat ismét visszaküldi és szépen lefilterezi a TB-303-as groove-ot.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez a track már biztosan ott lesz a jövő szerdán esedékes 'Float Away' 41-es epizódjában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése