2011. július 18., hétfő

Zeneajánló: Oliver Lieb - Epsilon Eridani EP

Oliver Lieb - Epsilon Eridani EP [Bedrock Records]
Amikor John Digweed 'Structures Vol.2.'-jén felbukkant a vadiúj Lieb track a 'Parallax' lehetett sejteni, hogy a frankfurti mágus ismét magához ragadja a karmesteri pálcát és a diverzitás jegyében szétcsavar mindent a studiójában. Nos a folytatást már a kezünkben is tarthatjuk egy 3 számos EP formájában, ami természetesen Digger saját label-én látott napvilágot. Oliver Lieb a kilencvenes évek közepén gyakorlatilag kitörölhetetlen nyomokat hagyott a német techno és trance szcénában, noha egyik skatulyába se súvaszthatjuk be a mestert, hiszen táncoltatós hardcore-tól elkezdve a minimálig igencsak széles spektrumon mozog a repertoárja. Mint ismeretes a trance leáldozásával Lieb is másfelé kezdett el kalandozni, a minimal és tech vonalra építő Maschine label volt a szócsöve (amit mellesleg saját maga alapított). Aztán ki tudja miért egyre kevesebbet hallottunk felőle, talán ő is beleunhatott az egyre undorítóbb dolgokba, amik az elektronikus tánczenei szcénát körbevették. Mázlinkra a hallgatása nem volt életre szóló.
A 99-es sorszámú Bedrock release telitalálat a javából, noha avatatlan, kommerszre áhítozó füleknek egyáltalán nem ajánlanám. A 'Non Binary' basszusa egyből az arcunkba nyal, ne számítsunk hosszú dobszolós felvezetésre. A filter alól szépen kezd előbújni az ördög maga, nem altatódal készült a kisdedeknek. Mielőtt mindenki azt hinné agyatlan veretésről van szó (124 BPM) illik leszögezni, hogy a harmadik perctől a dallamfoszlányok már megágyaznak a fődallamnak. Utóbbi totál csavar egyet az agytekervényeinken 4 és fél perc környékén, majd a többi alkotóelemmel harmóniába rendeződve zúg tovább. Az 'Epsilon Eridani' az előzőhöz hasonló basszussal kínál meg bennünket, naná hogy in medias res nyitással. Itt is 4 percnél nyílik ki a kompozíció, egy deep-be hajló string veszi hátára a muzsikát társulva egy szomorkás melódiával. Főidős, de otthoni hallgatásra is ajánlott darab. Az EP végére is marad meglepetés. Ha már az előző két zenével a fülünk belerázódott a sötétebb tónusú muzsikák világába itt egy kicsit meg is pihentethetjük a hallójáratainkat. Az 'Extrasolar hallatán' önkéntelenül is Emmanuel Top legfrissebb EP-je világlik elém arról is a visszafogottan építkező 'Cyclic' című alkotás. Utaztatás mesterfokon.
Reménykedem, hogy Oliver ezzel az EP-vel újabb lendületet vett és a következőekben újra megmutatja a tömegtermelőknek, miről is szól(na) ez az egész zenélősdi. 10/10 for me!

Oliver Lieb - Epsilon Eridani

Label: Bedrock
Katalógus szám: BED099
Megjelent: 2011. július
Stílus: Tech-house
Producer: Oliver Lieb

Tracklist:
1. Non Binary (9:19)
2. Epsilon Eridani (8:45)
3. Extrasolar (8:41)

Megvásárlós





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése