2011. július 28., csütörtök

Zeneajánló: Walsh & Coutre vs. Darin Epsilon - Detour On 44

Több tisztességes szándékú megjelenés is volt/van a héten, ezúttal egy amerikai eredetű kiadványra szeretném felhívni a figyelmeteket. Chris Walsh és Jeremy Couture sem számít igazán mai gyereknek, az első kiadványaik 6-7 évre tekintenek vissza, de tömeggyártásba nem kezdtek soha, megmaradtak az évi 1-2-3 rilíznél. Ezúttal egykori chicagoi földijükkel, Darin Epsilonnal közösen gyúrtak össze egy kiváló muzsikát, Epsilon saját kiadója, a Perspectives Digital gondozásában. Gondolom ez utóbbi úriember nagyjából ismerős lehet mindenkinek, az elmúlt öt évben A-listás progresszív előadóvá és lemezlovassá nőtte ki magát. A Detour on 44 címet viselő EP az eredetin kívül 3 remixet is tartalmaz, nem akármilyen nevektől. Nézzük sorban!

Az eredeti zene a kellemesen régi progresszív hangzásokhoz nyúlik vissza, egy jó adag technot is hasznosítva. Nyugodtan építkezik, viszonylag egyszerű, karcos, analóg elemekből. Két és fél percnél kapunk egy fullon fűrész dallamot, amit egy perc múlva ki is lőnek az űrbe, a kiállás 4 és fél percnél érkezik. A zene második felében egy újabb kilövés történik meg, egyébként elég sűrű, pörgős a hangzás (126 bpm-en történik a cselekmény) és relatíve sok dallamot is használnak benne. 7/10.
Az első remix a görög Ιοannis Douskos, alias Dousk nevéhez fűződik, akinek a karrierje sokban hasonlít Darin Epsilonéhoz, mind kezdetét, mind annak ívét tekintve. Nyugis itt is az építkezés, egy méla subbass és egy klubos szintiakkord ejt transzba minket, majd két perc után elfojtott vokálfoszlányok vállalják az utaztatásunkat. Kissé house-osabb a hangulat, mint az eredetinél, és a hangszerek is melankólikusabban szólalnak meg. A fő témát Dousk egy az egyben átemelte az originalból, csak összességében lágyabb a hangzás a padeknek köszönhetően. Egy űrkilövésre még itt is futja az energiából, mielőtt leparkolunk. 7,5/10.
Cid Inc-t sem kell különösebben futtatnom, fut ő magától is, az elmúlt 2-3 év egyik legfontosabb előadója, hangzása annyira előremutató volt, hogy mára körülbelül 20-30 kiadó bízta meg kiadványaik masterelésével. Önmagához képest egy hangyányit szellősebb remix-szel áll elő, a hangzás természetesen tökéletes. Borítékolható volt, hogy a fő dallamot kihagyja a saját verziójából, kicsit talán túlzottan is kerüli a dallamokat Henri Hurtig barátunk, helyette a hömpölygő padekre koncentrált ezúttal. 7/10.
Az utolsó verzió szerintem a legjobb is egyben, a német Lanny May elkövetésében. Az eddigi nevek közül talán ő számít a legfrissebb arcnak, ez igaz a zenéjére is. Most ugyan egy kissé visszafogta magát, és nem valami absztrakt kísérletezős őrületet halászott elő, de még így is messze a leginnovatívabb remix az övé a felhozatalból. Kicsit nudiscos a hangzás, de ugyanakkor rengeteg benne az oldschool trance hatás is. Tempóját tekintve ez a verzió csak 125 bpm, de dallamossága, és sűrűsége miatt mégis többnek tűnik. A fő dallamot egy analóg arpeggiora gyúrta rá, nekem ez a megoldás is bejön, bárcsak mindenki ennyire komolyan venné a remix-felkéréseket. 8/10.

Maga a kiadvány megérdemel egy vaskos 7,5/10-et, bár korszakokat nem fog nyitni, azonban ritkaság, hogy gyakorlatilag az összes verziót nyugodtan beleilleszthetjük szettjeinkbe, egyik sem fog kellemetlen csalódást okozni. Otthoni hallgatásra pedig leginkább a Lanny May-féle verziót ajánlom.

Label: Perspectives Digital
Katalógus szám: PSDI007
Megjelent: 2011-07-26
Stílus: Progressive house, Tech-house.

Tracklist:
1. Detour On 44 - 9:16
2. Detour On 44 (Dousk Remix) - 8:12
3. Detour On 44 (Cid Inc Remix) - 8:00
4. Detour On 44 (Lanny May Remix) - 7:56


Go to Beatport.comGet These TracksAdd This Player





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése