2011. augusztus 1., hétfő

Zeneajánló: Grace - Not Over Yet (2011 Remixes)

Grace - Not Over Yet (2011 Remixes) [Perfecto]
Vannak olyan darabok, amik idővel mindig előkerülnek, s frissebb verziókban hódítják meg újra a klubokat. Ki ne emlékezne a Dominique Claire Atkins, Paul Oakenfold és Stephen John Osborne által életre keltett Grace formáció 'Not Over Yet'-jére, ami még ma is sokakat hoz lázba, ha felcsendül egy-egy buliban. Pedig nem mai darabról van szó. A trió kezdetben State Of Grace név alatt ténykedett, s az ominózus darabot 1993-ban jelentették meg (igaz nem hivatalosan) a Perfecto égisze alatt. A sors fintora, hogy ekkor már létezett egy State Of Grace formáció, emiatt névváltozásra kényszerűltek Oakie-ék. Így született meg a Grace project. A két évvel korábban már megjelent számukat újra elővették és remixekkel megtámogatva újra kiadták. A pörgős, érzelmes dance darab dominálta a klubokat, igazi megasiker volt. 1999-ben aztán újra a figyelem központjába került a track, ekkor egy újabb remixpakkot kapott. Többek között egy megátalkodottan zseniális Breeder féle psy-s hatásoktól sem mentes prog house verzióval és egy, inkább a sűrű dallamvonalra koncentráló Matt Darey remake-kel lehettünk gazdagabbak. A Perfecto újraélesztésével most ismét fókuszba került a szám, aminek két remixét is már csekkolhattuk (a Robert Vadney remixet Oakie 'ASOT 500'-as mixlemezén, illetve a Jonas Hornblad Edit-et a 'Never Mind The Bollocks'-on), így nagy meglepetés nem fog érni jelen EP átnyálazásakor.
Kezdjük a kevésbé ismert verzióval. Max Graham és Protoculture egyesítette erőit és adott új köntöst a klasszikusnak. 131 BPM-en dübörgünk, a srácoktól megszokott psy-s, house-os hangzást és minőséget kapjuk, természetesen a vokáltéma teljes felhasználása mellett. Ezt követi a személyes kedvencem. Jonas Hornblad kicsit pumpálósabbra (134 BPM) és epikusabbra vette a figurát. A hangzás a '99-es időszakot juttatja eszembe, nagyon sodor, húz és libabőröztet. Valahogy ez hiányzik a mai uplifting darabokból (az ötletesség mellett persze). Robert Vadney sem hazudtolta meg önmagát, a rá jellemző nyers erőt (133 BPM) oltotta az eredeti textúrákba. Nem rossz, bár nem először kell megállapítanom, hogy eléggé szellős, vékonyka az összhatás Vadney-produkcióiban.
Összességében nem lett rossz EP, de többet is ki lehetett volna hozni belőle. Na, de ízlések és pofonok. Hallgatható a végeredmény és ez a lényeg, de a '95-'96-os és a '99-es remixpakkot sem übereli. Ennek tükrében 7/10-et tudok adni rá.

Grace - Not Over Yet (2011 Remixes)

Label: Perfecto
Katalógus szám: PRFCT007
Megjelent: 2011. július 25.
Stílus: Trance
Producer: Dominique Claire Atkins, Paul Oakenfold, Stephen John Osborne


Tracklist:
1. Not Over Yet (Max Graham vs Protoculture Remix) (8:28)
2. Not Over Yet (Jonas Hornblad remix) (7:11)
3. Not Over Yet (Robert Vadney Remix) (8:52)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése