2011. augusztus 4., csütörtök

Zeneajánló: Kyohei Akagawa, Suffused, Juan Deminicis, Leach

Az elmúlt időszakban kicsit háttérbe szorult ezen rovatunk, nem árt ezért leporolni, ugyanis remek zene szépszámmal látott napvilágot ebben a pár hétben is. Van itt absztrakt alapokon nyugvó deep hangkollázs Kyohei Akagawa-tól, a litván Suffused javítja a Mistique Digital renoméját, az argentin progressive világuralom jegyében Juan Deminicis ismét egy kötelezővel lep meg minket, míg a belga Leach drogos csajokkal vizionál vadiúj EP-jén.

Kyohei Akagawa - Fusen (Matthew Adams pres. Shawdams Remix) [Silk Sofa]
Rögtön az elején jöjjön a kakukktojás a felhozatalból. Hogy miért lóg ki? Ez szigorúan otthoni hallgatásra való kislemez, bár aki tudja a Silk Sofa nevet hova tenni, az nem is vár 140 BPM-es erődemonstrációt. Bevallom a szerző Kyohei Akagawa neve vajmi keveset mond nekem, bár ismerve a japános precizitást nem vállaltam nagy kockázatot, hogy beszereztem az aktuális produkcióját. Rövid, de lényegre törő verziókat kapunk, amitől garantáltan bedőlünk, s a szabadjára engedett hangjegyek segítségével vízionálunk és többször is a repeat gomb-ra nyomunk. A szépérzékünkre Matthew Adams kreálmánya lesz a legnagyobb hatással. Szürreális, néhol már barokkoson megcsavart ritmusképlet és melegséget árasztó szintiszőnyegek hömpölyögnek gyors egymásutánban. Bár lassúnak érezzük 131 BPM-en utazunk. Otthonra és after partrikra fokozottan ajánlott!

Suffused - Dark Soul (Simuck Remix) [Mistique Digital]
Töredelmesen be kell, hogy valljam már nem töretlen a hitem a Mistique franchise-ban. Sajnos a felszínen maradás érdekében többet is vállalnak a kiadványok terén, mint amennyit a minőség engedne. A Mistique Digital-on is becsúszott pár jellegtelen és érthetetlen zene, szerencsére most helyreáll a világ rendje, a litván Suffused duónak hála. A 'Dark Soul'-t jópár megközelítésből (Original, Hypnotic Duo, Advent) csekkolhatjuk, de a legnagyobbat Simuck verziójában üt. A szintén litván Simonas Kapucinskas az elmúlt időszakban csendben volt, de mint a nagyok, ha zenét ad ki a kezei közül, attól térdre borul mindenki. Simonas igazodva a címhez sötétre vette a figurát, a minimalistán kalapáló dobokhoz kisérőként egy ultramély szintifutamot passzintott, ami hallatán a hideg futkározik az ember gerincoszlopán. A dallam minimál, de meggyőző.

Juan Deminicis - Eternal Journey [Per-Vurt Records]
Nem hiszem, hogy sokan elképednétek azon, hogy az argentin csodagyereknek bérelt helye van az EP és single ajánlóinkban, hiszen konstansan hoz egy magas minőségi szintet minden egyes produkciójával. Nincs ez másképp a libanoni Per-Vurt Records gondozásában megjelent 'Eternal Journey'-val sem (Deminicis amúgy visszatérő vendég a Per-Vurt-nál legutóbb a honfitársával Pablo Acenso-val közös 'The Voice' is itt jött ki). Az EP rendesen ránkpirít, hiszen nem is igazán tudunk választani, mindegyik remix (Fady Ferraye, Pacco & Rudy B, Martin Etchegaray) a maximumon pörög. Azért az original megér egy külön misét, a jellegzetes, de mégis minden egyes alkalommal újabb színt hozó baseline-jával és elsuhanó, futurisztikus szinti futamaival.

Leach - Girls On Pills [Neglected Grooves]
A belga Steven Sterk munkáival már találkozhattak azok, akik megszállott Float Away-rajongók.Tény, hogy a korábbi Leach produkciók atmoszférikusabb hangzással bírtak, Steven mostanság mintha house-osabbra vette volna a figurát. A 'Girls On Pills' esetében nem lehet hiányérzetünk, hiszen a régebbi Leach sound ötvöződik az újjal. Szigorúan indulunk, de a ritmusképlet feszességét oldja a Deepfunk-ot és Solee produkcióit idéző dallamvezetés. Aztán a kiállásban meglódul a kompozíció: egy álmodozós melódia indul útjára, ami egy időre elhallgat, majd a végén ismét visszatér. Elsőre nagyon egyszerű darab érzését kelti, de többszöri hallgatás után már megragad és nem hagy nyugodni. Hogy mixekben is jól működik arról jövő szerdán meggyőződhettek, hiszen a Float Away 49-es részében ott figyel majd eme muzsika.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése