2011. szeptember 20., kedd

Az égi szökőkút megkezdi működését

Most biztos tanácstalanul vakargatjátok a fejeteket, hogy mi a kutyafüle lehet az az égi szökőkút. Nos ez nem más, mint egy friss kezdeményezés magyar beceneve. A rendszeres olvasók talán emlékezhetnek arra a pár elejtett mondatra, amit Erich Von Kollar a közelmúltban, vele készített interjúban nyilatkozott, miszerint MiraculuM és Greyloop társaságában, a Proton égisze alatt, saját label indításán fáradoznak. A fáradozás gyümölcse beérett, október 17-én az e-boltok virtuális polcaira kerül a Stellar Fountain Records debütáló kislemeze az 'Unexpected Journey', amit a szintén honfitárs Jozef Kugler jegyez.
Jozef Kugler-ről nem árt tudni, hogy már rutinos rókának számít a szcénában, akinek olyan neves kiadóknál voltak megjelenései, mint az Alterimage, a Feral Code és a Balkan Connection. Az általa képviselt hangzás megismeréséhez ajánlom a 'Pictures EP' [AlterImage] két felejthetetlen számának a 'Summer 95'-nek és az 'All Goodness In Jeopardy'-nak a beható tanulmányozását. A deep house és a progressive határán egyensúlyozó szerzeményekről lesüt, hogy a szerző több ezer stúdióban töltött óra alatt csiszolgatta tökéletesre tudását. Persze a léc nem véletlen lett magasra téve, hiszen olyan inspiráltorok szerepelnek Jozef listáján, mint a Kraftwerk, a Yazoo, Depeche Mode, Grandmaster Flash. Az általuk közvetített profizmus tökéletes egyveleget képez a Jozef-nél az általa megálmodott hangképekkel és hangulatokkal.
A Stellar Fountain debütáló kiadványán, az 'Unexpected Journey'-n sincs ez másképp. Az EP címadó tétele deep-ből indul, s már az első taktustól kezdve a „feel good faktor” ott bújkál a produkcióban. A 'Wall Falls' inkább a prog felé hajlik, hipnotikus, húzós atmoszférája és dallamvilága magával ragad és nem enged el egészen az utolsó hangjegyig. De nem fecsérlem feleslegesen a szót, az alábbi két Soundclud klipből minden kiderül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése