2011. szeptember 25., vasárnap

Zeneajánló: Alexander Kowalski - Echoes/Phasis

A minap elkerekedett szemekkel láttam, hogy a napi release-ek között felbukkant Alexander Kowalski legendás 'Echoes/Phasis' EP-je. Tudni illik az eredeti megjelenés 2001 márciusára datálható, mégpedig a szintén klasszikusnak számító 'Echoes' album előfutáraként jött ki a négy számos produktum. Eddig csak egy kétes minőségű, sercegős vinyl rip-em volt erről a gyöngyszemről, most végre a digitális újrakiadás révén normálisan masterelt verziókon tudok élvezkedni. Persze lehet az is furcsa, hogy egy techno EP-ről hozsannázok, pedig itt nem vegytiszta veretésről van szó. Alex a korai időszakban - mint például a szintén Kanzleramt művész Heiko Laux - az úgynevezett liquid techno-t kedvelte, azaz szikár 4/4-es alapokra vérbő szintihangokból fabrikált atmoszférát aggattak rá.
Az 'Echoes' Album mixe, egyből bekezd, mint egy tapasztalatlan úszó az előfutamban. Persze a pumpálás ellentételezéseként a deep house-ból jól ismert repetitív, lebegtetős és csilingelős hangok kúsznak be. Igazi elgondolkodtatós zene, szépen kitalál vonalvezetéssel. Az 'Echoes' Dub mixe már egy fokkal visszafogottabb, house-osabb a ritmika, illetve a pumpálás helyett, a utaztatós atmoszféra kapott nagyobb hangsúlyt. A 'Phasis' Original mixe visszautal az 'Echoes' eredetijére, groovy techno a javából, csengő-bongó percussion elemekkel teli tűzdelve. A mély mondanivaló itt sem maradhat el, a deep dallam és a szétfolyó string remek harmóniába kerül egymással. A 'Phasis' Midnight mixe chill out szemszögből vezeti fel a fő témát, kb. félidőben egy rafkós baseline töri meg a beatless érzést, s szolgáltat tökéletes talpalávalót.
Zseniális EP, kétség sem férhet hozzá. Aki szereti a house és a techno hangzás érintőleges fúzióját semmiképp ne hagyja ki.

Alexander Kowalski – Echoes/Phasis [Digital Re-Release]

Label: Kanzleramt
Katalógus szám: KA 53
Ország: Németország
Megjelent: 2001 március 12
Digitális megjelenés: 2011 szeptember 23
Stílus: Deep Techno
Producer: Alexander Kowalski

Tracklist:
1. Echoes (Album Mix) (5:18)
2. Echoes (Dub Mix) (6:06)
3. Phasis (Original Mix) (6:04)
4. Phasis (Midnight Mix) (5:47)



Belehallgatás a teljes EP-be

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése