2011. szeptember 9., péntek

Zeneajánló: Man With No Name – Remixes E.P. 1

A legendás brit goa producer Martin Freeland visszatér. A comeback azért nem százszázalékosan önfeledt, hiszen csak három régebbi zenéjét rázták gatyába napjaink ismert producerpalántái. Csak rövid összegzés gyanánt a Man With No Name projekt részeként Martin több kislemezt, remixet és három albumot jelentetett meg, legutóbb 2003-ban hallatta hangját a 'Axis Flip/Lights Out' EP-vel. Jött azonban Oakie, aki ismét visszaevezett a lakossági goa felségterületére és újra nekifeszült a '90-es években általa felfuttatott rétegstílusnak. A túlzottan is sokáig némaságban vergődő Perfecto Fluoro is megkapta a vérdoppingot, a pezsgés részeként érkezik a kellőképp innovatív és retrospektív 'Remixes E.P. 1'. Nem mellesleg, aki goa ügyileg felkészült Oakie legutóbbi 'Never Mind The Bollocks' című mixlemezén hallhatta is az ominózus remake-ket.
A 'Sugar Rush'-t Astrix vette kezelésbe. Filterből bújik elő a dob, először nem is érezzük, hogy psy csapatás van készülőben. Másfél percnél aztán beköszön a jellegzetes harapós baseline, s kezdődik a hajsza. Tény, hogy gyorsabb, mint az átlag Astrix munkák, de maximálisan átjön az átiratot készítő progresszívebb hangzásvilága, ami jelen esetben tompítja a full-on életérzést.
A korábban trance berkekben alkotó Apogee az uplifting sémákat feszesebb, goás megoldásokra cserélte, előnyére. A mindig is az undergroundban bújkáló goa lehetőséget adott számára a megújulásra. Itt is szépen fel van vezetve a fő mondanivaló, ami egy valódi fülbemászó melódia. Goás, mégsem érzi tolakodónak az ember, a modern hangszerelés ennyit tesz! Személyes kedvencem a 'Teleport' Nick Sentience remixében. Ez az úriember manapság szintén goázik, legutóbbi 'Syncronized' albuma is ezt támasztja alá. A korábban hard trance-ben utazó Nick-et mélyen megérinthette a stílus spirituális vonala és dinamizmusa, hiszen ezt a két elemet valósággal belesújkolja a verziójába. Természetesen az eredetiből vett vokálfoszlányok és a megreformált fődallam sem hiányozhat.
Akik szeretnének egyet nosztalgiázni ne hezitáljanak szerezzék be! Ugyanez vonatkozik azokra is, akik mai köntösön keresztül akarják goa történelmi lemaradásukat bepótolni. Ez egy must have EP!

Man With No Name – Remixes E.P. 1

Label: Perfecto Fluoro
Katalógus szám: PRFLU006
Ország: Egyesült Királyság
Megjelent: 2011. szeptember 5.
Stílus: Psy, Goa

Tracklist:
1. Sugar Rush (Astrix Remix) (7:07)
2. Floor Essence (Apogee Remix) (7:06)
3. Teleport (Nick Sentience Remix) (7:08)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése