2011. szeptember 4., vasárnap

Zeneajánló: Sian, Sed, Andrea Bertolini

Ismét zseniális darabokat hoztam nektek ízlelgetésre. Sian zakatoló techno-jából Guy J agatott dark-psyho house köntöst, Sed-ék borongós break-jét Aeron Aether és Abdomen Burst vette alapos kezelésbe. A végére egy bugyborékoló, a psy mezsgyéjén tipegő remixet kapunk Gai Barone-től, amit Andrea Bertolini 'Blue Ocean'-jéhez készített.

Sian - Sacred Georgraphy (Guy J Remix) [Octupus Records]
Milyen az ha egy full techno előadó száma kap egy Guy J remixet? Nem hiszem, hogy sorolnom kellene a jelzőket, hiszen az izraeli fenomén ismét olyat húzott, amitől hónapokig fog csengeni a fülünk. Na, de ne is ugorjunk ennyire előre, nézzük a száraz tényeket! Az EP augusztus 30-a óta már elérhető a zeneboltokban. Sian eredetije mellett a svéd acélbáró Joel Mull egy pulzáló tech house átirattal képviselteti magát, illetve Secret Cinema is odakanyarított, igaz ő deep-esebre vette a figurát. Egy Perc és egy Bass Tool-t is találunk még, de a Guy J remix-et persze ezek sem verik. Guy ismét leporolta a rá jellemző dinamikus alapokat és szépen odatolta 125 BPM-en az arcunkba. Az eredeti produktumból átvett elemek mellé ultrasötét, s egyben félelmetes FX-eket passzintott. A kiállásban felkúszunk az adrenalinszint maximum értékére, majd fülig érő szájjal húzzuk a kondezcsíkot a tapétán.



Sed feat. Lisette van den Berg - Law of Physics (Abdomen Burst, Aeron Aether Remixes) [Proton Particles]
Napjaink két talán legelismertebb progressive break producere egyesítette erőit, hogy egy-egy remixszel megtámogassa az eredetiben sem gyenge 'Law Of Physics'-et. Az original verzió még idén februárban jött ki (a remixpakk hivatalosan szeptember 14-étől érhető el) a Particles égisze alatt, s ügyesen ötvözte a break sötét és filmzenei szegmensét. A 'Future Able' EP-vel a holland Sed duó - Jean-Paul Grobben és Serge Dusault - nagyot alkotott, a 'Law Of Physics'-ben a vokálért felelős Lisette van den Berg-et is dícséret illeti. Az Abdomen Burst Remix sodor rendesen. Érződik benne a sok munkaóra, ezt AB is megerősíti, saját vallomása szerint ez volt az egyik legbonyolultabb projekt, amibe belevágott. A kövér szubokkal és úsztatott, elnyújtott string-ekkel operáló verziója tipikus főidős darab. Hogy ne csak az oroszokat fényezzük térjünk át gyorsan Kovács Gabi aka Aeron Aether verziójára! Gabi érezhetően inkább megmaradt a szimfónikus hangzásvilágnál, Bonobo korai éveit idéző komplexitással kanyarítja oda a melódiát, ami valósággal a szívünkig hatol. Nincs ezen mit csodálkozni, Gabi a downtempo, chill out fronton eddig már többször is bizonyított, most ha lehet még messzebbre jut az összhatást tekintve. Ötcsillagos munka!





Andrea Bertolini - Blue Ocean (Gai Barone Remix ) [Tribal Vision]
Tipikusan a szarból várat eset. Aki az original mix tanulmányozásával kezdi az audiótúrát, minden bizonynal kedvetlenül tolja félre az EP-t. Egy sablon house pumpa némi psy felhanggal, semmi több. A kiállásban azért érkezik némi életjel, de ez csak arra jó, hogy felcsigáz, hátha a remixer jobban belehúzott. Nos Gai Barone ezt valahol érezte, ezért olyan szabást-varrást végzett itt, hogy rá se ismerünk honnan is kellett elinduljon. Mintha tényleg a végtelen óceánon sodródnánk. A pillekönnyű, de mégis sodró progi alap nagyon adja az érzést. A breakdown-ban a vonósok kezdenek rá, majd egy sötétebb téma veszi át a stafétát. Változatos, technikailag profin kivitelezett munka. Akit felcsigázott írja fel a naptárba szeptember 13-át, ekkor jön ki az EP a Tribal Vision-nél.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése