2011. október 17., hétfő

Alexander B jegyzi a második Stellar Fountain EP-t

Október 17-e számunkra piros betűs ünnep. Hogy miért? Ugyanis a mai napon jelent meg hivatalosan a Stellar Fountain első EP-je, Jozef Kugler 'Unexpected Journey'-je. Külön öröm, hogy a promo listán szereplő nevek közül sokan jeleztek vissza pozitívan a debütáló kislemez kapcsán. A folytatásra nem is kell sokat várni, hiszen már elindult a promó kampánya a második Stellar release-nek, amit az ukrán születésű, de manapság Oroszországban ténykedő Alexander B jegyez 'Rise' címen. Alex az oldalunkra visszatérő bloggereknek már ismerős lehet, hiszen 'Deep Contact' néven havi podcast-ja fut a Deep Zone-on.
Alexander B aka Alexander Bezdenezhnykh producerként legalább olyan mesterien ötvözi egymással a tech house, house és deep house elemeket, mint lemezlovasként. Az őt inspiráló művészek listája elég impozáns. A szemrevaló felsorolásba tartozik The Timewriter, Terry Lee Brown Junior, Budai & Vic, Maya Jane Coles, Lukas Greenberg és Phonique is. Első kislemeze a Young Society Records gondozásában hamarosan megjelenik, három kellemes szerzeménnyel. A történethez hozzátartozik, hogy ezt az EP-t szerettük volna mi is kihalászni a Proton demo pool-ból, viszont addigra már Alex aláírt a Young Society-hez. Viszont megígérte, hogy a következőekben készülő zenéit a Stellar Fountain-nak szánja majd. Ez így is lett. A 'Rise' és a 'Gradation' hamarosan landolt a e-mailjeink között.
A 'Rise' pontenciális felhozózene, amit több féle stílusú szettbe is könnyedén be lehet illeszteni. A deep főbb ismertetőjegyeit felvonultató, de a groovy house elemeket és lebegős stringeket is remekül bevető darab még sokak kedvence lehet. A 'Gradation' is hasonló csapáson halad, talán egy kicsivel minimalistább, de semmivel sem gyengébb a címadó darabnál. Nekem Timewriter és Terry Lee Brown Jr. jut eszembe eme produkciót hallgatva, ami — ismervén Alex példaképeit — egyáltalán nem véletlen. Szóval: november 1 - Alexander B - Rise EP!

Alexander B - Rise (preview) - SFR002 by Stellar Fountain Records

Alexander B - Gradation (preview) - SFR002 by Stellar Fountain Records

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése