2011. október 19., szerda

Arko pres My Classics Vol.6.

A My Classic cikk sorozat hatos része rendhagyó módon egy igen korai időszak trance és rave zenéit gyűjti egybe. Gyakorlatilag azok az alkotások kerülnek terítékre melyekre vagy nagyon haloványan, vagy egyáltalán nem is emlékszünk.

Aurora Borealis - The Milky Way (1994 - F Communications, Play It Again Sam [PIAS])
A francia SHAZZ alias Aurora Borealis 'The Milky Way' című száma mellett egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni, vagy hogy ne írjak róla valamit. Már eltelt cirka tizenöt év, de még mindig futkos a hátamon a hideg, akárhol meghallom. A kora kilencvenes évek egyik legmarkánsabb rave himnuszáról van szó! Egy zene, amely mesterien vegyíti a trance, a techno, az acid és az ambient stílus elemeit.

Cosmic Baby - Loops of Infinity (1993 - Logic Records, BMG)
A másik nagy őskövület Cosmic Baby aka Harald Blüchel 'Loops of Infinity'-je, ami fülbemászó zongoradallamával tűnik ki a többi zene közül. Csak úgy mint a The Milky Way
a 'Loops Of Infinity' is egy intrós felvezetővel kezdődik. A tempó igen csak felfokozott, de a zongorajáték, és a dallamosság full vidám hangulatot teremt. Korszakalkotó muzsika, ki ne hagyjátok!!


Ultimate - Automatic (Syncro Mix) (1994 - Subharmonic Records)
Ultimate 'Automatic'-je Syncro Mix-ben a kilencvenes évek egyik Oldie but Goldie-ja Az alap full Hi-Nrg -s, a dallam viszont egyértelműen a rave zenék boldogságfaktorának kiszámíthatóságával operál. Szép, letisztult hangzásvilága nagyon figyelemre méltó alkotássá teszi. Ha rave házibuliba készülünk, akkor Ultimae 'Automatic'-jét semmiképpen se felejtsük otthon! Főműsoridős darab!!!


DJ Hooligan - Rave Nation (1995 - Ultrahard)
DJ Hooligan fiatal korom egyik legmeghatározóbb producere. Amikor még kazettákon döngettük az EDM zenéket, nem volt olyan albumom, amin ne szerepelt volna legalább egy Hooligan zene. A 'Rave Nation' egy nemzetközileg összeállított top 10-es rave listán egészen biztos, hogy előkelő helyen végezne!!



Marusha - It Takes Me Away (1994 - Low Spirit Recordings, Urban)
Germán vonalról Dj Hooligan mellett Marusha volt a másik nagy kedvencem. Az 'It Takes Me Away' igazi, karneváli hangulatot teremtve menetel előre! Amolyan bulizós zene, némi chilles beütéssel. Az egyik legtutibb marusha klasszikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése