2011. október 20., csütörtök

Könyvajánló: Martin Delaney - Ableton Live

A napokban pont arról értekeztem, hogy a zeneszerkesztő szoftverekhez készített magyar nyelvű segédletek nem túl gyakoriak. Nos a Fruity Loops-osok elégedetten lapozhatják a virtuális 4.x verzióhoz mellékelt users guide-ot. Ezúttal viszont egy könyv formátumú írást ajánlanék nektek, melyben az Ableton Live funkcióival és trükkjeivel ismerkedhetünk meg Martin Delaney írása nyomán. A Retro Media kiadó által útjára indított Controllerbooks című könyvsorozat első darabja a 6.0-ás verzió beltartalmát magyarul boncolgatja kezdők számára is érthető módon. A contollerbooks.hu oldalon a következő ajánlót találhatjuk a könyvről:
Hiánypótló könyvet tarthat kezében az olvasó. Magyarországon most először jelenik meg a külföldön nagy népszerűségnek örvendő sorozat magyar nyelven, melynek első része a széleskörben elterjedt Ableton Live DJ és zeneszerkesztő program kézikönyve.
Az utóbbi években hazánkban is ugrásszerűen megnőtt a számítógépes zenei rendszereket használók száma, mind professzionális, mind hobbi szinten, és ezzel együtt megnőtt az igény a színvonalas magyar nyelvű szakirodalomra is. Közel 170 oldalon ismerhetjük meg az Ableton Live használatának rejtelmeit, illetve tippeket és trükköket sajátíthatunk el a profi felhasználóktól. A gyakorlati útmutatást több mint 200 ábra segíti, a kézikönyv végén pedig praktikus kislexikon igazít el az idegen kifejezések labirintusában.

A kötet az Ableton Live 6-os verziójához készült, de kiválóan használható az Ableton Live összes változatához.

Delaney, Martin - Ableton Live - Tippek és trükkök a 6. verzióhoz + 7.-es függelék

Retro Media, 2009
167 oldal
Kötés: papír / puha kötés
ISBN: 9789638769497


Megrendelhető a Bookline-ról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése