2011. október 21., péntek

Zeneajánló: Dynamic Illusion - Planetarium

Dynamic Illusion - Planetarium [Silk Sofa]
Mostanság nagyon ritkán jutok hozzá friss downtempo/chill out zenékhez, viszont a kimondottan a lassabb, elgondolkodtatós műfajra építő Silk Sofa release-eket lehetőségeimhez mérten mindig beszerzem. Jelen esetben a lelkesedésem hatványozott volt, hiszen honfitársunk Gyarmati Dani aka Dynamic Illusion jegyzi a label 033-as sorszámú kislemezét 'Planetarium' címen. Eme három számos EP remek tanúbizonysága annak, hogy Dani nemcsak a house progressive válfaját űzi mesteri szinten
A nyitó 'Boundless Sky' a maga 86 BPM-ével kezd ellazítani bennünket, a kongával és zongorával felvértezett atmoszféra pillanatok alatt tökéletes harmóniát teremt hallgatás közben. A 'Stardust' már feszesebb ritmusképlettel és hangulattal operál. Ennek a darabnak simán ott lenne a helye az aktuális 'Cafe Del Mar' válogatáson. A 'Forgotten Realms' visszakanyarodik a nyitó 'Boundless Sky' által képviselt komótosabb, álmodozósabb hangképekhez. A zene gerincét adó string mélázva úszik végig a track egészén, melyhez egy gitár valamint komolyzenei hatást keltő elemek is csatlakoznak.
Összességében egy tökéletes hangulatot árasztó kislemezzel lehetünk gazdagabbak, ha a 'Planetarium'-ot beszerezzük. Ha már unjuk az állandó 4/4-edeket és egy kis felüdülésre vágyunk semmiképp se hagyjuk ki ezt a hangulatos kiadványt!

Dynamic Illusion - Planetarium

Label: Silk Sofa
Katalógus szám: SILKSF033
Megjelent: 2011. október 14.
Stílus: Downtempo
Producer: Gyarmati Dániel

Tracklist:
1. Boundless Sky (6:26)
2. Stardust (6:04)
3. Forgotten Realms (7:22)

Megvásárlós, belehallgatós link

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése