2011. november 20., vasárnap

EP ajánló: Omar Fayyad - Salute The Dorks

Már elindult a promo kampánya az ötödik Stellar Fountain release-nek, amit az egyiptomi producer/dj Omar Fayyad jegyez. A zenekiadás azért is szép, mert amellett, hogy ismert nevekkel tudunk közösen dolgozni olyan embereket is felfedezünk, akik a jövő nagy reménységei lehetnek produceri vonalon. Omar is ilyen. Rá is a Proton-pool-on keresztül figyeltünk fel, s első számát rögtön le is lízingeltük magunkhoz. Igazából akkor még csak tervekkel rendelkeztünk, katalógusunk félkész release-kből állt, így megtiszteltetés volt, hogy az EDM aranykorszakát megidéző 'Salute The Dorks'-ból Stellar gyermek lett.
Az 'Original Mix' ördöngősen zseniális, deep hangulata már az első pillanattól kezdve magával ragad. A szétfolyó string-hez tökéletesen passzol az álmodozós fődallam, ami totálisan ellazult állapotba hozza a hallgatót. Nem hiába írtam, hogy az ezredfordulós időszakot idézi fel bennem ez a track, ami egyszerre gigantikus és himnikus, s tartalma messze kiemelkedik a mai ingerszegény környezetből.
A remixre a Mozaik DJ-k csapatát erősítő Reelaux-ot kértük fel, aki huszárosan megoldotta a feladatát. Valami újat próbált ki, ami kétségtelenül hatásos és átütő. A melódiákat minimálisra redukálta, s egy nyers alapot hegesztett alájuk. A pumpáló baseline az eredetiből felbukkanó hangfoszlányokkal igazi ragadozóvá alakul át. S mikor már elhisszük, hogy 4/4-ben maradunk végig a kiállásban egy dubstep betét kólint tarkón bennünket, s halmoz el minden földi jóval. Ez a verzió a klubok kedvence lehet, ahol biztosan meglepődnek majd páran a kompozíciót hallván!
A megjelenésre egészen december 12-ig kell várni, de addig is mellékelek két preview-t, amin lecsekkolhatjátok, hogy megéri-e addig epekedni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése