2011. november 8., kedd

EP ajánló: Smart Wave - Soulmates

Újabb Stellar Fountain gyermek van érkezőben! A katalógus negyedik kicsinye egy igazán szemrevaló EP, ami azt hiszem minden eddigi SF-megjelenést felülmúl majd sikerességben. Nézzük hát a keletkezés körülményeit!
Iulian Manole román fiatalember, aki Smart Wave néven fodrozza manapság az EDM feszített víztükrét. Nem nevezném zöldfülűnek, hiszen már olyan labelekkel is összeszűrte a levet, mint az Olaris, vagy éppen a trance-kult Bonzai. Emberünk szerencsére magasról tesz a zenei sematizmusra, így kerülhetett figyelmünk középpontjába a Proton demopool-on felbukkanó 'Soulmates' című alkotása. Alkotás ez, a szó szoros értelmében, ami olyan hatást vált ki, mint egy gátakon átcsorduló árvíz, sodor és magába szív. A dallam pedig a nagyok nyomdokain halad: beívódik a tekervényeinkbe pillanatok alatt.
Persze az EP úgy erős, ha más megközelítésből is ismerkedhetünk az adott darabbal. Mivel fontosnak tartjuk, hogy a magyar underground művészek lehetőséget kapjanak nálunk, így nem csoda, hogy egy hazai titánra esett a választásunk remixer terén. Azt hiszem Varga Jánost aka Nomean-t sokaknak nem kell bemutatnom. Véleményem szerint produceri munkáival már most a világ élvonalában a helye. A zene iránti alázatossága és az ereiben csordogáló szenvedélyesség maximálisan átjön a verzióján. Egyértelmű, hogy ez a dolgozat a klubokban fog osztatlan sikert aratni. Kellemes, pulzáló dobok kezdik meg a masírozást, majd a karakteres baseline hatol előre a hallójáratainkban, mint kés a vajban. A kiállásban totál transzba kerülünk, amikor Nomean előcsalogatja az eredeti dal fő szintitémáját, miközben szinfónikus hatású stringek dolgoznak a háttérben. Amikor a dob visszajön nem a megszokott "pont ugyanaz, ami a kiállásban csak kick-kel együtt" metódust alkalmazza, hanem építkezik tovább. Nálam a hónap zenéje, nem tudok tőle szabadulni.
Most már nincsen más teendő csak várni: november 28-án az online zeneboltok polcairól mindenki beszerezheti Smart Wave 'Soulmates'-ét!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése