2012. március 9., péntek

James Grant & Jaytech pres Anjunadeep 04

Mostanában nem túl gyakoriak errefelé a lemezajánlók, mert bár elég sok LP lát napvilágot, viszont ezek többsége nem éri el maradéktalanul az általunk támasztott minőségi követelményeket, így nem is szívesen ajánljuk azokat a figyelmetekbe. Ezúttal azonban úgy éreztem illik a billentyűzethez leülni és szavakba önteni érzéseimet a közelmúltban kijött 'Anjunadeep 04'-es számú válogatásáról. A plasztik gyár művészi oldalhajtása az évek során szépen kinőtte magát, talán nem balgaság azt állítani, hogy az Anjunadeep kiadó is rendelkezik már saját, egyedi sound-dal, amit nem sokan mondhatnak el magukról manapság. A kiadó dolgait egyengető Jaytech, James Grant páros megbízhatóan tartja a színvonalat a label mixek tekintetében is, ez alól a négyes számú kompiláció sem jelent kivételt.
Speciel nekem mindig is jobban feküdt James Grant hangzása, s most is az ő mixe csigázta fel jobban a kedélyeimet. Emberünk biztos kézzel válogatott a mennyei manna közül. Elég csak végigpillantani a tracklist-en, valódi allstar felhozatal gyűlt itt össze. Az Anjunadeep új csillaga a Dusky két formába lendítő - 'Stick By This', 'Lost Highway' - darabbal is jelentkezik, Martin Roth ritkán szólal meg, de ha megszólal, az igencsak hangzatosra sikerül, lásd a mostani nyárias hangvételű 'Beautiful Life'-ot. Andrew Bayer nevét is meg kell említeni, aki James Grant szárnysegédjeként több remix elkészítésénél is segédkezett. Az első lemez egyik legjobb pillanata Andrew saját produkciója a 'You', ami a szimfonikus hangzást sem nélkülözi. Rögtön ezután ismét elszállunk, Tom Middleton átirata Paronator-ék 'No Gravity'-jéből garantálja a súlytalanságot számunkra. Soundprank remixerként köszön be, Parker & Hanson 'Afterthought'-ja ennek megfelelően pengén csendül fel, csodaszép zongorafutammal megküldve. A rendkívül termékeny Stephen J. Kroos előtt is le a kalappal, hiszen bármit is ad ki a kezei közül, azzal nem okoz csalódást. A 'Phobos' is egy emberes produkció, ami egyszerre szól az agynak, a szívnek és a lábaknak. A szettet Adrew Bayer zárja a patetikus hangzású downtempo darabja a 'Gaffs Eulogy' zárja.
Jaytech magas hőfokon veszi át a stafétabotot. Answer 42 'The Lemon Effect' az első pár percben dubstep-esre veszi a figurát, majd konzum funky-ba vált át. Kobana és Yane3Dots 'Woosh'-ával már helyreáll a világ rendje, Oliver Smith pedig megmutatja, hogy ő is tud mélyebbre nyúlni a szokásos trance figuránál. Solarity a 'Primordial'-lal szigorít a tempón, hogy Suspect 44 újromantikus 'Neon Feel'-je egyből lazítson a hangulati gyeplőn. Jaytech a saját zenékkel sem marad adós, a 'Synergy' elektrós klimpírozásból indul, majd főidős bombává terebélyesedik. Vadim Soloviev 'Forma Perpetua'-ja vidám riffjeivel vívja ki a tiszteletet, Soundprank pedig a szokásos alapos melódia felépítésével. Jaytech 'Overdrive'-ját PRoFF szedte ráncba, ez egyben a lemez egyik legjobb produkciója is. Joonas Hahmo váratlan zenei megoldásaival most is hipnotizál a 'Manor'-ban, majd Sunny Lax aka Márton Levente gondoskodik a magyarok jelenlétéről a 'There's Always A Way Out'-tal. Kaskade és Dirty South közöse a 'Sorry' valósággal egybeforr az 'Alquimia' Bayer verziójával, gyanítom fogják ilyen kombóban elég sokat pörgetni klubokban. A szettet az 'Atlantic' zárja, s egyben elhozza a nyár előszelét is.
Összességében egy kellemes mixszel lettünk ismét gazdagabbak. Tény, hogy szerintem James Grant nagyobbat alkotott, ő 10/10-et érdemel, Jaytech kicsit kezd átcsúszni pumpálósba, így ő a kevésbé összeszedett produkciója miatt csak 7/10-et kap tőlem. Ez mindent egybevetve 8/10-re elég.

James Grant & Jaytech presents Anjunadeep 04

Label: Anjunadeep
Katalógus szám: ANJCD029D
Megjelent: 2012. február 27
Stílus: Deep House, Progressive House
Dj mix: Cd 1 - James Grant, Cd 2 - Jaytech

Cd 1
1. Dusky - Stick By This
2. Martin Roth - Beautiful Life
3. Vincenzo - Get To Know You
4. Laura Jones - Love In Me (Maceo Plex Remix)
5. Andrew Bayer - You
6. Paronator - No Gravity (Tom Middleton Liquatech Mix)
7. Dusky - Lost Highway
8. Above & Beyond - Prelude (Andrew Bayer & James Grant Remix)
9. Full Tilt - Take Me Away (Andrew Bayer & James Grant Remix)
10. Parker & Hanson - Afterthought (Soundprank’s Deep 04 Mix)
11. Stephen J. Kroos - Phobos
12. P8 & Answer42 - Fragments
13. P.O.S. - Gravity (Andrew Bayer & James Grant Remix)
14. Andrew Bayer - Gaff’s Eulogy

Cd 2
1. Answer42 - The Lemon Effect
2. Kobana & Yane3dots - Woosh
3. Oliver Smith - Under The Wire
4. Solarity - Primordial
5. Suspect 44 - Neon Feel
6. Jaytech - Synergy
7. Vadim Soloviev - Forma Perpetua
8. Soundprank - Boundless Energy
9. Jaytech - Overdrive (PROFF Remix)
10. Joonas Hahmo - Manor
11. Levente Márton - There’s Always A Way Out
12. Kaskade - Sorry (Dirty South Remix)
13. Parker & Hanson - Alquimia (Andrew Bayer Remix)
14. Jaytech - Atlantic

BUY IT ON BEATPORT


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése