2012. március 18., vasárnap

Point: mély a vége, fuss el véle!

Erre a lemezre talán sose akadtam volna rá, ha a youtube feliratkozásaim egyikén nem pillantottam volna meg két zenét is az LP-ről. Bár a Point név nem túl hangzatos ahhoz, hogy az ember felkapja rá a fejét, azért mégis próbát tettem az említett két produkcióval. És itt jött a meglepetés! Emberünk - akiről egyébként szinte semmit nem lehet tudni - olyan zenei élményben részesít bennünket, hogy csak pislogtam. Techno a legfinomabb fajtából, hol dub-bal, hol deep-pel fertőzve, néha belassítva, néhol szabadjára engedve.
A sort a 'Smells Like Bee' nyitja, s már itt széles mosoly ül az arcunkra, hiszen a tiszta, pumpáló ritmusszekció, s az azon nyugisan variálódó, vastagon delay-ezett főtéma tökéleteset nyújt. A 'Deepending' hasonló elven szerveződik, a baseline megdolgoztatja a subwoofer-eket. A dallamosságba itt sem halunk bele, mégis végig éberen figyelünk a rezdülésekre. A részletekben ott rejlik az alaposság. A 'Deepending' után a 'Let It On' a másik tube-os zene, amit említettem. 12 perc 51 másodpercnyi tömör gyönyör. Lassan épül, de húz magával, kiváncsivá tesz, miközben folyamatosan elárulja magáról, hogy egy önmagába visszatérő szörnyetegről van szó. Ez bulin de nagyot szólhatna! A 'Datum Heute' talán az LP legérzelmesebb, legélénkebb megnyilvánulása, valahol félúton Max Cooper és Ryan Davis munkái között. A 'Damage' a nevéhez hű marad, rombol, nagy hangerőn sem a falakon a vakolat, sem a tánctéren örjöngők nincsenek tőle biztonságban! Az 'All In' egy pumpáló psycho-techno, drámai hatással és rövid megnyugvással elegyítve. A 'Grey Sky' visszavesz a zakatolásból, a downtempo irányába terelődünk. Persze a nyugalom csak pillanatnyi állapot, a baljós hangulatú effektek szépen ellenpontozzák a harmóniát. A záró 'Standing' is töri a ritmikát, de egy fokkal finomabban adja elő magát, mint a 'Grey Sky'. Akár elalvás előtt kis éji zeneként is funkcionálhat, de csak azoknak, akik bírják a kísérletezést.
A legjobbat direkt a végére hagytam, hiszen az egész lemez ingyenesen letölthető INNEN! Enjoy the ride! Engem deréba kapott, imádom! 10/10!

Point - Deepending

Label: Digital Diamonds
Katalógus szám: DigitalDiamonds024L
Megjelent: 2012. február 24.
Stílus: Deep Techno, Dub Techno, Minimal
Producer: Point

Tracklist:
1. Smells Like Bee (feat.Mantik) (9:20)
2. Deepending (7:35)
3. Let it On (12:51)
4. Datum Heute (8:12)
5. Damage (7:46)
6. All In (8:42)
7. Grey Sky (6:12)
8. Standing (5:25)

ABOUT DIGITAL DIAMONDS






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése