2012. szeptember 15., szombat

Rare stuff: Corvin Dalek - Assorted - E For Europe

Az alábbi dj mix több szempontból is különleges. Egyrészt az elkövetője Corvin Dalek, polgári nevén Müller Gábor egy német földre szakadt hazánk fia, aki nem mellesleg arról is híres, hogy virtuózitását 12 lemezjátszón egyszerre is bizonyította. Az ő nevéhez fűződik az Hard & Wet hangzás kialakítása, amivel szinte az egész világot körbeturnézta. Másrészt az 'Assorted - E For Europe' a kora kilencvenes években a piacot uraló, trance és techno egyvelegét preferáló MFS kiadó - ahol Cosmic Baby, Mijk Van Dijk és Paul Van Dyk neve is naggyá lett - katalógusából nyújt szűk keresztmetszetet. A label 2001 után csendben eltűnt, s diszkográfiájuk ma már szinte beszerezhetetlen digitálisan. Aki szert tesz Dalek mixére ezt a hiányt is pótolhatja részben.
Egyébként a mixre nem lehet panaszunk, hiszen olyan klasszikus darabok kaptak helyet a playlist-ben, mint Ashtrax 'Kafka'-ja (eredetiben igencsak húzós break, Danny Howells átiratában pedig vérbő progi), Arrakis UK 'Aira Force'-ja (ez is két féle verzióban érkezik, bár Evolution-ék is kitettek magukért számomra az original a non plus ultra), Blue Amazon 'No Other Love'-ja, Marmion 'Best Regards'-sza és Corvin Dalek 'Poundz & Penz'-ze.
Szépen haladunk előre: egy rövid intro után az epikus house és trance zenék világában találjuk magunkat, ahol a break is epizódszerepet kap. A későbbi Dalek munkásságot ismerve ez az összeállítás egy intelligensebb hangzásvilágot céloz meg, remek zenékkel és teljesen korrekt átmenetekkel. Fekete pontot csak a borítóra tudok adni, ami túl sematikusra és "drogosra" sikeredett, egyébként hibátlan - és ritka - produkció!

Corvin Dalek - Assorted - E For Europe

Label: MFS
Katalógus szám: MFS 7118-2
Megjelent: 1999
Stílus: Trance, Techno
Dj mix: Corvin Dalek aka Müller Gábor

Tracklist:
1. Chris Zippel, Mark Reeder & Corvin Dalek - Conventional Minds
2. Dillinger & Capone - Trysting Fields
3. Ashtrax - Kafka
4. Arrakis - Aira Force (Evolution Club Dub)
5. Chris Zippel - Riders Of The Storm
6. Blue Amazon - No Other Love (De Niro Mix)
7. Joshua - Soul Fly (Evolution Mix)
8. Ashtrax - Kafka (Danny Howells Squelch Mix)
9. Dillinger & Capone - Stendahl Syndrome
10. Marmion - Best Regards (Non Eric's P&F Remix)
11. Corvin Dalek - Poundz & Penz
12. Cybersecrecy - E For Europe (Talla's Valuta-Encoder Remix)
13. Marco Zaffarano - Burnt (Extreme Edit)
14. Arrakis - Aira Force (Main Mix)
15. Cybersecrecy - E For Europe (E For Ever Mix)
16. Johnny Riko & The Ruffnex - Starship Trooper

A mix itt teljes egészében meghallgatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése